fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОЛОЖЕН ВИЈЕНАЦ ЗА СРПСКЕ БРАНИОЦЕ ГРАДА

Zoran_Bijelic_i_Milenko_Kovacevic_polazu_vijenac-1996e60eПредставници Борачке организациjе Добоjа положили су данас виjенац за српске браниоце у Градском парку, на простору коjи jе одређен за изградњу централног спомен-обиљежjа палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, коjи, и поред одлуке локалног парламента, никада ниjе изграђен.

„Данашње полагање виjенца управо на том мjесту ниjе никаква провокациjа, већ само жеља да подсjетимо градску власт на скупштинске одлуке. Одлука градског парламента о изградњи централног обиљежjа jе раниjе доносена и умjесто да jе проведу, градске власти су, вjероватно, заузете градњом дивљих обjеката по Добоjу. Ми смо данас били принуђени да их напоменемо“, рекао jе новинарима предсjедник Предсjедништва Борачке организациjе града Добоj Зоран Биjелић.

Он jе нагласио да jе и на таj начин потврђена одлучност Борачке организациjе да истраjе у захтjеву да локална управа сазове ванредну скупштину и поништи одлуку о приступању Заjедници општина турског свиjета.

Биjелић jе навео да борци Добоjа не одустаjу од свог захтjева, коjи су jуче, у форми отвореног писма упутили градскоj управи.

Предсjедник Скупштине добоjске Борачке организациjе Миладинко Ковачевић рекао jе да их нико ниjе контактирао од градске власти у вези са тим захтjевом.

Градска Борачка организациjа затражила jе од градске управе да у року од седам дана сазове ванредну сjедницу Скупштине града и поништи одлуку о приступању Заjедници општина турског свиjета или ће, у противном, бити поднесена инициjатива за опозив градоначелника Обрена Петровића и организовани протести.

Борци захтиjеваjу и да се спомен-соба врати у обjекат Дома воjске, покрене изградња спомен-обиљежjа палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата на локациjи централног Градског парка, да се градскоj Борачкоj организациjи додиjели просториjа у Дому воjске, да се из обjекта измjести организациjа „Мерхамет“, те исплате буџетски заостаци из 2014. и поштуjу одлуке за 2015. годину.

Из Административне службе града Срни jе потврђено да су jуче запримили отворено писмо Борачке организациjе Добоj.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ПОМЕН БРАНИОЦИМА ДОБОЈА – Jadovno 1941.

OBILJEŽAVANJE 16 GODINA OD STRADANJA SRBA IZ VOZUĆE …

ОБИЉЕЖЕНО СТРАДАЊЕ СРБА У АУСТРОУГАРСКОМ ЛОГОРУ …

Јадовно – Озрен – Возућа

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: