fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Граничари у гаћама

Након Рамине изjаве и напада УЧК на Македониjу, Албанци су „кажњени” понудом да Тачи дође у Београд

Ратко Дмитровић

Ратко Дмитровић


Пре седам дана jедна наоружана мађарска воjна формациjа од 40 људи упала jе на териториjу Румуниjе, заузела пограничну караулу, румунске воjнике отерела под претњом да ће бити ликвидирани, и цео простор десетак сати држала под контролом.
Нисте чули за ово? Нисте ни могли, ово jе лаж, за текст коjи читате важна претпоставка. Да се овако нешто десило, jош истога дана заседао би Савет Европе, команда НАТО, комесар за безбедност ЕУ хитно би допутовао у Букурешт а потом у Будимпешту, светски медиjи послали би извештаче на лице места. И све ово с пуним оправдањем: jедна држава у Европи оружано jе напала суверенитет друге државе.

Е, сад, 21. априла, дакле пре неки дан, горе претпостављено заиста се догодило али на jедноj другоj граници, ниjе далеко, оноj између Македониjе и Србиjе. Земље коjе су признале другу албанску државу на Косову рећи ће да jе догађаj регистрован на граници између Македониjе и Косова. Узмимо (овога пута) да jе тако. Потпуна информациjа каже да jе 40 наоружаних мушкараца с ознакама УЧК („Ослободилачка воjска Косова“), у глуво доба ноћи, 21. априла прешла граничну линиjу код села Гошинце, општина Липково, разоружала македонске воjнике, цео простор ставила под ватрену контролу, а припаднике оружаних снага Македониjе у гаћама отерала што даље од касарне.

Све jе, срећом, окончано без жртава, у потпуноj медиjскоj тишини, бар кад jе Европа у питању. Мук. Исто jе и с политичком елитом уjедињене Европе. Нико ни речи осуде, упозорења, забринутости. Ниjе се огласила ни кафе-куварица Маjе Коциjанчич. Исто jе било пре месец дана кад jе председник владе Албаниjе, онаj веселник Рама, наговестио уjедињење Албаниjе и Косова, стварање „природне Албаниjе“ коjоj, разуме се, припада и пола Македониjе, њен западни део. Тек након тродневне кукњаве из Београда, огласио се нижи ниво европске администрациjе примедбом да оно што прича Рама ниjе лепо. Тако некако.

Шта Албанци треба да ураде па да им њихови заштитници из Брисела, Берлина, Лондона и Вашингтона запрете бар прстом?

Оружани упад неколико десетина униформисаних, дугим цевима наоружаних људи на териториjу друге државе превазилази акт тероризма. То jе агресиjа, напад на суверену државу. Јесте, осим у случаjу кад тако нешто раде Албанци.

Кад jе Шешељ спалио заставу Хрватске, дигло се пола Европе, Брисел jе усвоjио декларациjу коjом jе од Београда затражено да реагуjе, лидер радикала означен jе као велика опасност за регион. Након Рамине изjаве и напада на Македониjу, Албанци су „кажњени“ понудом да Тачи дође у Београд.

Дакле, настављени су радови на градилишту званом велика Албаниjа. Ниjе jасно какву корист Европа може да извуче из ове работе – а ваљда може, чим ћути – али jе више него jасно да Албанци неће одустати. Граница коjа jе годинама делила Србиjу и Албаниjу, од 2000. године ниjе граница. Избрисана jе. На реду jе Македониjа. Сутра, за годину, пет, свеjедно, њен западни део ући ће у састав Рамине и Тачиjеве државе.

 

Извор: НОВОСТИ

 

Везане виjести: Ратко Дмитровић

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: