fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Пакети за Вучића

Само онаj ко jе био или jе сада на челу мале државе, малоброjног народа, зна каква jе мука кад такав седнеш насупрот онога ко с високе, наjвише позициjе представља, узмимо, Немачку, Енглеску, САД, Француску

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Dmitrovic_1.jpg
Само онаj ко jе био или jе сада на челу мале државе, малоброjног народа, зна каква jе мука кад такав седнеш насупрот онога ко с високе, наjвише позициjе представља, узмимо, Немачку, Енглеску, САД, Француску, а ти хоћеш да имаш некакву самосталност, суверенитет… Он теби може све, ти њему не можеш ништа. Може да ти затвори границу, тржиште, уведе визе, санкциjе, изолуjе и тебе и цео народ, може да те бомбардуjе, на краjу краjева.

Ниjе вероватно да би Запад опет могао бомбардовати Србиjу, али све остало jе на шанку, бар тако изгледа по догађаjима чиjи смо сведоци последњих дана. У пакленоj ситуациjи створеноj сиротињским наслеђем и западњачким очекивањима и уценама, данашња Србиjа покушава да држи отворена врата према Бриселу и Москви, покушава да преживи. Затвори ли jедна од тих врата, наћи ће се, ту нема дилеме, у безизлазном положаjу, биће сломљена.

Београд од Европске униjе засад добиjа дозиране уступке, тапшање по рамену и обећања. Да, и „препоруке“ да окрене леђа Русиjи. Ти захтеви су све jасниjи, отворениjи и ево биваjу материjализовани; стижу у Београд, на адресу Александра Вучића, као пакети. У првом jе био Еди Рама, у другом Воjислав Шешељ. Њихов долазак jе инструментализован, прорачунат с темпираним и одложеним деjством. Ко веруjе да jе Рама по сопственоj памети и одлуци у Београду изговорио оно што себи ниjе дозволила ни Хилари Клинтон, таj нека избегава сваки разговор о политици.

Рама jе урадио оно што му jе речено да уради. Он у Београд ниjе дошао по жељи Владе Србиjе, Вучић jе данима дипломатским каналима покушавао да одложи ту посету на неодређено време али… Вучић jе онаj лик из прве реченице текста коjи читате. Знао jе, у то не треба сумњати, да ће Рама урадити нешто неприjатно, увредљиво, али… ништа се ту ниjе могло. Из Европе jе стигла „молба“ да се Рама угости. Озбиљна молба с врло озбиљне адресе. Ниjе изговорено, али „образложење“ нужности посете премиjера Албаниjе сви знамо: Нећете да уведете санкциjе Русиjи, угостили сте Путина у Београду, е па сада ћете добити и наше госте.

Шешељ jе jош jедноставниjа прича. Сам jе за ова два дана неколико пута поновио да jе на привременоj слободи све док не сруши Николића и Вучића. Срушити их неће, он никада ниjедну владу ниjе срушио и ниjе пуштен због тога. Исти они коjи га нису пустили ни на сахрану маjке, без икаквих условљавања стрпали су га у авион за Београд. С врло jасним циљем: уздрмати Владу Србиjе, ослабити Вучића, изазвати раскол између њега и Николића и политички живот Србиjе претворити у циркус и вашариште. За ту работу од Шешеља нема бољег маjстора.

Куда ово води? Где може да заврши? Шта чинити? Веруjем да главни кабинет Владе Србиjе зна принцип на коjем jе настала и почива борилачка вештина звана џудо. Он гласи: Попусти и издржи, да би победио.

 

Извор: НОВОСТИ

 

Везане виjести:

Ратко Дмитровић: Безвредне главе – Jadovno 1941.

Ратко Дмитровић: Уместо да одговара за злочин, Хрватска 

РАТКО ДМИТРОВИЋ: Господо из УНС-а, НУНС-а и НСПМ 

 

 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: