fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

БРАТСКА ПОМОЋ И ПОДРШКА СВЕТИМ ПРЕБИЛОВЦИМА

Surmanacka_jama_002.jpg
Над Шурманачком jамом

У пребиловачком Дому културе, 7. августа увече, заjедно ћемо отворити изложбу о Пребиловцима коjа ће ту бити изложена као стална поставка.

Удружење грађана Јадовно 1941. из Бање Луке, помогло jе обнову Храма Христовог Васкрсења у Пребиловцима са 600.00 конвертибилних марака, што jе само дио непрестане подршке и помоћи овог братског Удружења Пребиловцима и Српском националном друштву Пребиловци.

Удружење Јадовно нам jе даровало вриjедну изложбу докумената и фотографиjа „Пребиловци“ и прениjело права организатора ове изложбе на СНД Пребиловци и на потписника ових редова.

Украсили су обновљени Дом културе у Пребиловцима српским националним знамењима: црквеном, народном и државном заставом . Ако Бог да, у овом Дому, ћемо заjедно 7. августа увече, уочи прослављења Светих пребиловачких и доњохерцеговачких мученика и свjештања Храма Васкрсења, заjедно отворити поменуту изложбу коjа ће ту бити изложена као стална поставка.

Ту jе и проjекат „Пребиловачка кућа“, за коjи jе УГ Јадовно прибавило jедну спаљену кућу са двориштем у селу, коjа треба да се обнови као витални покретачки обjекат сваковрсне обнове села.

Ово jе све само дио сталне братске пажње и подршке, коjа нам jе помогла да пребродимо многа искушења како би могли дамо наш допринос обнови Храма и очувању успомене на невине жртве нашег народа.

Пребиловци као живо село, два пута убиjано и васкрсавало, тако сада заузима мjесто коjе му припада као jедноj од српских националних вриjедности првог реда, да би као таква зрачила у будућем времену.

Хвала нашоj браћи Душану Ј. Басташићу и Милораду Милошевићу, другим Јадовничанима и циjелом Удружењу Јадовно 1941, на љубави, пажњи, заjедничкоj борби за истину о српском страдању, подршци и помоћи коjа се види по плодовима коjе jе дала.

Миленко Јахура

Предсjедник УО СНД Пребиловци
У Београду, на Огњену Мариjу 2015.

 

Везане виjести:

ВИДЕО – Изложба „Пребиловци“ – Београд 21. маj 2015.

ПРЕДАВАЊЕ О СТРАДАЛНИЦИМА У СТАРОМ БРОДУ, ЈАДОВНУ И ПРЕБИЛОВЦИМА

Спасовдан у Београду: Изложбом „Пребиловци” представљена истина о херцеговачком страдању

Пребиловци – Јадовно 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: