fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ИВАНИШЕВИЋ СТРАХУЈЕ ДА ИЗА НЕСТАНКА НОВИНАРА СТОЈЕ ИСЛАМИСТИ

Миливоj Иванишевић

Миливоj Иванишевић

Предсjедник Института за истраживање српских страдања у 20. виjеку Миливоj Иванишевић рекао jе да jе страхуjе да иза нестанка шваjцарског новинара српског пориjекла Александера Дорина стоjе исламисти коjима ниjе у интересу да Дорин обjави оно што зна о Насеру Орићу и околностима коjе су довеле до догађања у Сребреници у jулу 1995. године.

Иванишевић jе рекао Срни да jе у први мах мислио да иза нестанка Бориса Крљића, коjи jе под псеудонимом Александер Дорин обjавио броjне студиjе коjе побиjаjу званичну верзиjу о догађаjима у Сребреници, стоjи шваjцарска полициjа коjа га jе узела за сарадњу како би добила основне информациjе о Орићу.

„Он jе сигурно превише знао о Насеру Орићу“, рекао jе Иванишевић, истичући да jе постао jош забринутиjи након што jе Орић пуштен, а никакве виjести о Дорину ниjе било, а забринутост jе кулминирала када jе шваjцарска полициjа саопштила да га она ниjе ухапсила.

„Стравично сам забринут да то ниjе учинио неко да би сприjечио и предухитрио полициjу, као и Дорина да каже шта зна о Насеру Орићу. Исламска банда тамо ниjе слаба, а запрепашћуjуће jе да органи полициjе не знаjу ништа о томе иако jе Дорин нестао 17. jуна“, рекао jе Иванишевић.

Иванишевић jе нагласио да jе Дорин располагао информациjама о страдању Срба и удjелу Орића у злочину и да су те информациjе његови сарадници и он jош 1992. и 1993. године доставили Тужилаштву за ратне злочине Србиjе.

„Српско тужилаштво ништа не зна. Немоjте се заваравати. Српско тужилаштво се ослања на изjаве Насеровог неприjатеља Ибрана Мустафића, коjи jе, такође, крив за страдање Срба. Какво jе то тужилаштво када смо ми jош 1992. и 1993. године слали документе о убиjању Срба, а они су тек 2013. открили нешто“, каже Иванишевић.

Иванишевић jе упозорио да jе циљ приjедлога британске резолуциjе о Сребреници да сатанизуjе српски народ за сва времена, а да се остали зликовци прикриjу.

„Резолуциjом се прикриваjу зликовци попут Америке за Виjетнам, Њемачке за Јевреjе, Турске за Јермене. И дjеца ће у школама учити да jе jедини сатански народ – српски“, рекао jе Иванишевић, коjи jе увjерен да до усваjање ове резолуциjе ипак неће доћи.

Александер Дорин одведен jе из свог стана у Базелу 17. jуна под jош неразjашњеним околностима.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Отворено писмо приjатеља Александра Дорина – Jadovno 1941.

Сребреница, резолуциjа, сврха – Jadovno 1941.

Срби у Сребреници и Братунцу: Ко ће за наше жртве да пише …

Подриње – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: