fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Оскрнављена спомен-плоча погинулим борцима ВРС

У мjесту Црни врх, поред магистралног пута Зворник – Тузла, за сада непознати починиоци оштетили су спомен-плочу погинулим борцима Воjске Републике Српске /ВРС/, потврђено jе Срни у Центру jавне безбjедности Биjељина.

Црни врх
Црни врх – спомен плоча

Случаj jе полициjи у Зворнику приjављен jуче око 17.00 часова.

Дежурни оперативни полицаjац рекао jе да ниjе познато када jе спомен-плоча оскрнављена, те да jе криминалистичка полициjа поступила одмах по приjави и извршила увиђаj.

Обавиjештен jе и дежурни тужилац. Наставља се рад на откривању извршиоца.

Предсjедник Републичке организациjе породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао jе Срни да оштећење спомен-плоче погинулим борцима Воjске Републике Српске на Црном врху код Зворника представља нецивилизациjски чин коjи би могао изазвати спонтана реципрочна реаговања, коjа не воде ничему добром.

Митровић jе истакао да скрнављење спомен-обиљежjа представља злочин у миру, те нагласио да очекуjе реаговање међународне заjеднице на оваj чин.

Он jе додао да у оваквоj атмосфери ниjе могуће jе развиjати и дограђивати мир, што подразумиjева и постављање и чување спомен-обиљежjа на свим странама.

„Сигурно ћемо покренути инициjативу да се нешто конкретниjе уради, а не само да се апелуjе да буду откривени починиоци“, рекао jе Митровић.

Спомен-обиљежjе на Црном врху подигнуто jе 10. септембра 2010. године у знак сjећања на 11 припадника ВРС, полициjе и цивила, коjе су 1992. године на овом мjесту из засjеде убиле муслиманске jединице.

Спомен-обиљежjе jе од тада оскрнављено више пута.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

ЗЛОЧИНЦИ ИЗБЈЕГАВАЈУ РУКУ ПРАВДЕ

ПАРАСТОС ЗА СЕДАМ УБИЈЕНИХ СРПСКИХ ЦИВИЛА ИЗ РАНЧЕ

Братунац – Годишњица злочина у селу Магашићи

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: