fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЗАПАД ЖЕЛИ ДА ПОКАЖЕ МУСЛИМАНИМА ДА ЈЕ СПРЕМАН ДА КАЗНИ И ХРИШЋАНЕ

Владислав Јовановић

Владислав Јовановић

Бивши шеф дипломатиjе Србиjе Владислав Јовановић оциjенио jе да британска резолуциjа о Сребреници ниjе усмjерена само на Србиjу и Републику Српску, већ да њоме Запад жели да поручи муслиманском свиjету са коjим jе у све већем конфликту да jе спреман да се обрачуна и казни хришћане коjи су починили злочин над муслиманима.

Јовановић jе оциjенио да jе позадина британске резолуциjе и покушаj да се „ублажи конфликт са муслиманима“ коjи jе све изражениjи у западним земљама.

„Ова резолуциjа ниjе усмерена само на Србиjу и Републику Српску већ има намеру да се муслимански свет упозори да jе Запад, коjи jе са њима у све већем и отвореном конфликту, ето, спреман да казни хришћане, у овом случаjу Србе“, рекао jе Јовановић за РТС.

Новинар Јелена Церовина наглашава да jе резолуциjа Велике Британиjе веома добро осмишљена и координисана и да jе у више од 100 церемониjа коjе су у Британиjи одржане поводом годишњице догађања у Сребреници усмjерено ка томе да се створи атмосфера да резолуциjа мора бити усвоjена.

Она вjеруjе да ће током вечерашње сjеднице Савjета безбjедности УН Русиjа на све начине покушати да се супротстави усваjању резолуциjе о Сребреници, а да ће, уколико не успиjе у томе, уложити вето.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Сребреница, резолуциjа, сврха – Jadovno 1941.

Антисрпство одлика хрватског идентитета – Jadovno 1941.

Упознати свет са геноцидом НДХ над Србима – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: