fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

12. FESTIVAL „KRAJIŠKI BISERI“

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/12. Krajiski biseri - Plandiste 2014.png

Sa ponosom najavljujemo 12. festival „Krajiški biseri“, koji će biti održan u nedelju, 05. oktobra 2014. god. u Plandištu.

„Krajiški biseri“ su takmičarski festival koji neguje izvorne pesme i tradicionalni način pevanja Srba Krajišnika. Osnovni cilj je očuvanje, negovanje i prezentacija krajiškog izvornog pevanja i prenošenje ovih jedinstvenih vokalnih i vokalno-instrumentalnih oblika na mlađe generacije.

Na 12. festivalu „Krajiški biseri“ natpevavaće se preko 20 najboljih krajiških pevačkih grupa. Pored grupa iz čitave Srbije, ove godine po prvi put na festivalu će se takmičiti i pevačke grupe iz Republike Srpske. Na dan festivala, pre festivalske večeri, biće održan drugi po redu stručni seminar „Nematerijalno kulturno nasleđe Srba Krajišnika“ koji pohađaju sve pevačke grupe koje učestvuju na festivalu. Naučno-istraživački radovi svih predavača štampani su i objavljeni u Zborniku radova.

Kako bi se dodatno sadržajno obogatila ova manifestacija, festivalski dan prati i
celodnevna izložba umetničkih slika i narodnih rukotvorina.

Festival organizuje Zavičajno udruženje Krajišnika „Nikola Tesla“. Pokrovitelji 12. festivala „Krajiški biseri“ su: Opština Plandište, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

Detaljne informacije i satnicu festivalskog dana možete pogledati na zvaničnom sajtu organizatora: www.zuknikolatesla.org

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: