fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

БиХ У СВЈЕТСКОМ ВРХУ ПО БРОЈУ ЏИХАДИСТА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/islamska drzava.jpg

БиХ jе на четвртом мjесту у свиjету по броjу чланова екстремистичке организациjе „Исламска држава“ у односу на укупан броj становника, обjавила jе америчка Централна обавjештаjна агенциjа /ЦИА/.

Ова агенциjа у извjештаjу наводи да се на страни „Исламске државе“, коjа jе заузела дио Ирака и Сириjе, бори 350 држављана БиХ коjи су отишли у џихад, односно 92 на милион становника, пишу „Независне новине“.

Предсjедаваjућа Заjедничке комисиjе за одбрану и безбjедност парламента БиХ Душанка Маjкић истиче да проблем радикалних исламиста постоjи годинама, али да нема спремности да се о томе говори.

„Чак и кад jе направљен закон, он се не проводи. А онда када су предузимане велике, помпезне акциjе, оне су више послужиле као упозорење тим људима да се склоне“, рекла jе Маjкићева.

Нагласивши да одлазак џихадиста из БиХ у „Исламску државу“ може да постане велики регионални проблем, Маjкићева jе напоменула да нико од људи коjи одлазе на ратишта до сада ниjе санкционисан.

Маjкићева jе констатовала да jе Министарство безбjедности БиХ увиjек било „у рукама Бошњака“, те да су Бошњаци наjприjе ти коjи мораjу
показати спремност да се нешто радикално уради по том питању.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

NAORUŽANI DO ZUBA: Džihadisti Islamske države ubijaju ljude raketama JNA!

Optužnice protiv 28 pripadnika ISIL

Džihadisti Iraka i Levanta ekstremniji od Al Kaide

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: