fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Догађаји на Мајдану веома личе на оно што је било у БиХ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/emir_kusturica.jpg

Прослављени српски редитељ Емир Кустурица сматра да jе Украjина реализациjа старе америчке идеjе о приближавању Нато савеза границама Русиjе и да то искључиво види на таj начин, jер догађаjи коjи су се одиграли на Маjдану веома личе на оно што jе било у БиХ.

„Кад jе почео рат у Босни, он jе био управо такав, спорадичан, сукоби су избиjали од случаjа до случаjа, али све jе стварно почело када су се на волшебан начин поjавили некакви снаjперисти на хотелу ‘Холидеj ин’ /у Сараjеву/ и почели да пуцаjу у људе окупљене на антиратном митингу.

По некоj инерциjи, за то су оптужени Срби, али нису изнесени никакви докази. На Маjдану jе доказано да су дошли наоружани припадници организациjе ‘Блеквотер’. И разговор министра унутрашњих послова Естониjе са Кетрин Ештон потврдио jе да су то заиста они људи коjи пуцаjу у активисте Маjдана и у полициjу“, рекао jе Кустурица у интервjу за руску телевизиjу „Звезда“, а преноси „Руска реч“.

То значи, каже Кустурица, да у свиjету постоjи сила коjа сматра да jе рат jедини и прави генератор такозваног круга о коме jе, како каже, и раниjе говорио.

„И у том смислу, Украjину видим као забрињаваjући фактор. Сви ми знамо да jош од 1945. постоjе специjалне наоружане групе коjе изазиваjу нереде у свим диjеловима свиjета, а тачка до коjе су ти нереди доведени послиjе Ирака, Сириjе, ‘арапског прољећа’ и Гадафиjа уводи нас у веома критичну фазу“, оциjенио jе Кустурица.

Он jе рекао да jе сада jош jедном потврђено да jе украjинска криза оно што доводи америчке воjнике ближе Русиjи. „То jе главни циљ. Све остало се ради само да би се то постигло“, истакао jе Кустурица.

Када би Русиjа била мање хумана, каже Кустурица, она би морала да брани своjу границу. „Али руска граница се далеко боље брани на даљим прилазима него што jе Украjина. Украjинска криза jе довела туђу армиjу на границу са Русиjом. И она jе сада у опасности. И то jе лоша ситуациjа“, оциjенио jе Кустурица.

Он jе навео да се своjевремено Михаил Горбачов договорио са Џорџом Бушем Стариjим да се Нато неће ширити, али он се у том тренутку препустио туђем утицаjу.

„То се дешава са добронамjерним Словенима коjи понекад буду обманути. Џорџ Буш jе обећао да се неће ширити, али то jе било на риjечима. Нигдjе нема таквог споразума у писаноj форми. И то jе, наравно, била грешка. Исто тако jе и код нас. Многи Срби, а посебно Хрвати и муслимани, повjеровали су да jе Слободан Милошевић растурио Југославиjу“, рекао jе Кустурица.

Они заборављаjу, додаjе он, да jе Џорџ Буш Стариjи тада изjавио да ниjедна бивша jугословенска република неће имати дипломатске односе са САД уколико не напусти Југославиjу.

„Ми не можемо говорити о Слободану Милошевићу као рушитељу Југославиjе, како га jе приказала пропаганда, када знамо да jе Џорџ Буш рекао да неће бити дипломатских односа са jугословенским републикама… Значи, они нису хтjели Југославиjу, а не Слободан Милошевић. Исто тако jе и код вас. Америка шири пропаганду и човjеку jе веома тешко да дође до праве истине“, оциjенио jе Кустурица.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Емир Кустурица: Побуњени анђели – Jadovno 1941.

Геноцид у Андрићграду виде само унуци усташа – Jadovno 1941.

ПЛАНОВИ ЗА ПОЧЕТАК РАТА – Jadovno 1941.

Др МИЛОРАД ЕКМЕЧИЋ: Сукоб у Украjини jе ништа друго него 

Украjинска криза и Интермариум план – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: