fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Двије деценије Бањалучког одреда

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/specjalna-brigada-proslava.jpg

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао jе jучер да обиљежавање 20 година од формирања Бањалучког одреда Специjалне бригаде полициjе представља прилику да се учврсте опредjељења, од коjих jе наjважниjе да будућност, каква год била, не може бити без Српске.Чађо jе рекао да обиљежавање 20 година од формирања Бањалучког одреда Специjалне бригаде полициjе представља и прилику да се стари ратни саборци сретну и сjете оних коjи су дали живот за Српску.

Чађо jе рекао новинарима у бази Специjалне jединице полициjе у Трну код Бањалуке, након парастоса погинулим припадницима Бањалучког одреда и полагања виjенаца на спомен-обиљежjе, да ветерани ове специjалне бригаде остваруjу сва права, као и други учесници рата.

Ратни командант Бањалучког одреда Специjалне бригаде полициjе Драган Лукач рекао jе да jе у одбрамбено–отаџбинском рату Специjална бригада полициjе изгубила око 150 људи, те да jе у њених девет одреда било више од хиљаду рањавања, а само у бањалучкоj бригади више од двиjе стотине рањавања.

„То су огромне жртве коjе jе подниjела Специjална бригада полициjе, коjа jе била на свим ратиштима и учествовала у свим борбама, тамо гдjе jе увиjек било наjтеже“, нагласио jе Лукач.

Он jе додао да jе одређен броj припадника Специjалне бригаде полициjе остао у МУП–у Српске, неки су наставили да раде оно што су радили приjе рата, али има и оних коjи су незапослени и сигурно данас тешко живе.

Лукач jе поjаснио да су данас критериjуми за приjем у специjалну jединицу другачиjи него за вриjеме рата. Према његовим риjечима, за вриjеме рата били су потребни борци спремни да се боре, да знаjу зашто се боре, да бране народ и земљу, а данас jе главни критериjум психо-физичка спремност.

Директор Полициjе Републике Српске Гоjко Васић рекао jе да Специjална jединица полициjе данас задовољава потребе Српске – има своjе мjесто и улогу и показала се као добар субjект у борби против криминала и акциjама спашавања.

Извор: срна

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: