fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Китаровић: Правда није стигла творце идеје о Великој Србији

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изjавила jе да „правда ниjе стигла оне коjи су осмислили идеjу о Великоj Србиjи“, али да убиjени хрватски полицаjци у Борову селу никада неће бити заборављени

Колинда Грабар Китаровић

Колинда Грабар Китаровић

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изjавила jе данас да „правда ниjе стигла оне коjи су осмислили идеjу о Великоj Србиjи“, али да убиjени хрватски полицаjци у Борову селу никада неће бити заборављени.

„Мора се знати истина о домовинском рату и ко га jе започео. Не могу постоjати различита тумачења о чињеницама и околностима коjе су свима познате, о коjима су своj суд рекли и научници као и међународна заjедница кроз пресуде своjих судова“, рекла jе Грабар-Китаровић, преноси хрватски Вечерњи лист.

Према њеним речима, прихваћање чињеница, процесуирање одговорних за злочине и дубоко поштовање према браниоцима из рата у Хрватскоj од 1991-95 темељ jе за суживот и залагање за мир. „Домовински рат део jе историjе, али важан, jер jе одредио садашњост и будућност независне и суверене Хрватске као пуноправне чланице ЕУ и НАТО-а“, истакла jе Грабар-Китаровић окупљенима на улазу у Борово село код „Спомен обележjа 12 чемпреса“ где jе данас одржава „колона сећања“ поводом убиства полицаjаца 2. маjа 1991. године у Борову селу.

Хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остоjић позвао jе српске власти да покажу своjе европско определење и пут и осуде преостале оптужене за злочин у Борову селу коjи „и данас слободно живе у Србиjи“. „Овде се догодило наjкрвавиjе и наjокрутниjе убиство 12 хрватских полицаjаца. Ништа слично се ниjе догодило током рата. Наша обавеза jе да пронађемо последњег несталога и све одговорне за смрт полициjских службеника“, рекао jе Остоjић.

Вечерњи лист наводи да су, док jе Остоjић говорио представници Стожера за одбрану хрватског Вуковара, коjи су стаjали иза спомен обележjа, окренули леђа.

Извор: НОВОСТИ

 

Везане виjести:

Хрватско-хрватски сукоб у Јасеновцу

I REJTING SIT I ŽRTVE NA BROJU – Jadovno 1941.

Колинда, зашто „таjни“ пут у Јасеновац?

милановић ниjе рекао истину о хрватима у партизанима

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: