fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Китаровићева: Тито је био диктатор!

Тито и Колинда

Тито и Колинда


Према одлуци предсjедника Хрватске Колинде Грабар- Китаровић, умjетничка дjела и остали артефакти заоставштине Јосипа и Јованке Броз из некадашње Виле „Загорjе“ биће предата на коришћење Музеjима Хрватског Загорjа, саопштено jе из кабинета предсjедника Хрватске.

Међу више од стотину дjела су и бисте Јосипа Броза, од коjих jедна аутора Антуна Аугустинчића и друга гипсана, те два портрета – уља на платну Марина Тартаглие и Омера Муjаџића.

Китаровићева jе jуче у Њемачкоj рекла да jе Тито био диктатор, те да ће Титова биста као умjетничко дjело, бити смjештена на прикладно мjесто, пишу хрватски медиjи.

Она jе и раниjе наjавила да ће уклонити Титову бисту из кабинета предсjедника у коjем се налазила и за вриjеме првог хрватског предсjедника Фрање Туђмана.

Ова наjава наишла jе на критике диjела jавности, док jе бивши хрватски предсjедник Стjепан Месић затражио од Китаревићеве да Титову бисту да његовом кабинету.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

КОЛИНДА ‘Срби коjи живе у Хрватскоj за мене су Хрвати, а 

Зло семе проклиjало? – Jadovno 1941.

Жарко Димић: Колинду прећутали – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: