fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Линта: Декларација – врхунски цинизам Хрватске

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/vojislav_seselj.jpeg

Предсjедник Коалициjе удружења избjеглица Миодраг Линта сматра да jе Декларациjа о Воjиславу Шешељу, коjу jе усвоjио хрватски Сабор, jедностран и неприхватљив политички акт и додатни притисак на Србиjу да преузме на себе сву кривицу за рат и страдање деведесетих година прошлог виjека.

Линта jе оциjенио да jе врхунски цинизам да Хрватска тражи од Србиjе да осуди Шешељев говор мржње, проjекат велике Србиjе и прекраjање међународно признатих граница а истовремено ниjе спремна да осуди говор мржње у Хрватскоj, реализациjу Туђмановог проjекта „Хрватска са што мање Срба“, саопштено jе из Коалициjе.

Он jе врхунцем цинизма назвао и став хрватске стране да само Шешељево пуштање на привремену слободу представља увреду за жртве и њихове породице и нагласио да се нико не пита колико су увриjеђене породице српских жртава страдалих у „Олуjи“ због ослобађања хрватских генерала Анте Готовине и Младена Маркача.

Линта jе jош jедном позвао Тужилаштво Хашког трибунала да преиспита правоснажну пресуду у предмету „Готовина и други“ jер jе, како наводи, након изрицања пресуде дошло до нових чињеница.

„Обављене су ексхумациjе из двиjе групне гробнице са локациjа у Шибенику и Задру гдjе су ексхумирани посмртни остаци 87 лица. Тражимо да Хашки суд призна своjу грешку и преиспита пресуду“, поручио jе Линта.

Хрватски Сабор jедногласно jе усвоjио Декларациjу коjом jе осудио пуштање из хашког притвора /предсjедника СРС/ Воjислава Шешеља и од Суда затражио да га врати у затвор због, како jе образложено, ратнохушкачке и великосрпске реторике.

Европски парламент данас одлучуjе о своjоj резолуциjи о Шешељу, такође на инициjативу хрватских европарламентараца.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Линта: Усташка идеологиjа – узрок рата – Jadovno 1941.

СКАНДАЛОЗНА НАЈАВА ВОЈНЕ ПАРАДЕ ПОВОДОМ „ОЛУЈЕ 

Воjвода Шешељ тресе Хрватску – Jadovno 1941.

Јосиповић: Шешељ дух из боце – Jadovno 1941.

Стара хрватска песма – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: