fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Писмо Епископа бихаћко-петровачког Хризостома

vladika_hrizostom_bp
Епископ бихаћко-петровачки
Г.Г. Хризостом

15.02.2010

Много сам срећан да сте напокон основали УДРУЖЕЊЕ ЈАДОВНО.

Као професор богословиjе у манастиру Крки jеданпут сам посjетио Јадовно и Госпић. Поклањам се новомученицима Јадовна. Они су уистину мученици.

Оно што ме посебно шокирало приликом посjете Јадовну jесте чињеница да jе приjе тагично-историjског Јадовна постоjало Јадовно у злоj и  злочиначкоj свиjести програмера Јадова као историjског догађаjа и мjеста.

Позивамо Вас да помогнете да се и жртве на Гаравицама код Бихаћа jеднако као и жртве Јадовна и Јасеновца истраже и да им се ода дужно и припадаjуће поштовање. Ви можда знате, а можда и не знате, да jе на Гаравицама старадло између 12-15.000 Срба и Јевреjа. Већином Срба.

Честитам оснивање удружења и имате моjу свесрдну подршку.

Јест да jе оно дошло покасно, али то ниjе ваша кривица, већ оних коjи су имали намjеру и циљ да се сjећање на Јадовно за свагда монструозно убиjе као што су убиjали и Србе на Јадовну.

Доклен год не кажемо сву истину о томе ко jе крив за овакву трагичну судбину Јадовна, Гаравица и Других масовних стратишта жртве коjе тамо почиваjу неће имати мира.

Зато, jедан од примарних задатака jе: разоткрити истину о антисрпском и раду против истине о страдању Срба – Ј.Б.Тита, С.Краjачића, В.Бакарића. Посебно треба обратити пажњу и изучити срамну улогу Ивана Шубашића, коjи jе инструисан од Черчила и британских обавjештаjних служби организовао Тита, Краjачића и Бакарића како да “скину љагу са њихова народа“’, а то jе “таjац на Јадовно, на Јасеновац“ итд.

Још се нико ниjе позабавио том злочиначком улогом Шубашића, а што jе неправда према обjективноj историjи. Он ниjе само крив за прикривање истине о злочинима усташа, већ jе и одговоран за растурање Југославиjе на Другом засjедању АВНОЈ-а. Моjа молба за Гаравице jе траjна. Очекуjемо да нам помогнете онолико колико можете и ништа више.

Желимо Вам свако добро од Господа.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: