fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Саопштење: Одлучно одговорити на екстремизам Хрватске!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Napredni_klub_result.jpg

Напредни клуб позива Владу Србиjе да одлучно осуди и одговори на учестале екстремистичке поруке коjе протеклих дана чешће него раниjе стижу од политичког врха у Хрватскоj.

 Хрватске власти нескривено злоупотребљаваjу чланство у Европскоj Униjи како би наставиле са кампањом против Србиjе. Ради се о радикалноj шовинистичкоj кампањи мржње према Србима коjа се, нажалост, у Хрватскоj усталила као модел опстанка и добиjања подршке у тамошњоj jавности. Овакво понашање супротно jе европским и цивилизациjским вредностима за коjе се ЕУ и Србиjа залажу.

Реч jе о земљи коjа годинама уназад показуjе да ниjе у стању да заштити елементарна грађанска, мањинска и људска права српског народа на jезик и писмо, у коjоj се кршење тих права дешава на свакодневноj основи и у коjоj су наjпосећениjи концерти певача коjи величаjу нацистичке савезнике усташе. Таква држава, ослањаjући се на проусташке представнике у националном и у Европском парламенту, утицала jе на доношење резолуциjе коjом позива Србиjу да се огради од српског грађанина кога jе привремено на слободу пустио Међународни суд у Хагу, jер ниjе успео да осуди ни после 12 година од његове добровољне предаjе, и коjи предводи ванпарламентарну странку са минорном подршком у jавности.

Напредни клуб истиче да jе овакво понашање Хрватске продукт дугогодишње политике коjа своjе национално jединство и идентитет гради искључиво на мржњи према jедноj суседноj држави и народу, негираjући сва универзанлна права и принципе.

Овакво делање jе недемократско, неевропско и антицивилизациjско и зато су српске власти дужне да одлучно одговоре, како на недавне политичке провокациjе тако и на дугогодишњу кампању коjа се спроводи против Србиjе и припадника српске нациjе.

Ако Хрватска очекуjе неколико реченица од Србиjе, ево неколико реченица коjих би она могла да се придржава jер се на њих обавезала: Примена Ердутског споразума; Исплата пензиjа грађанима српске националности коjи су прогнани; Враћање имовине отете прогнаним Србима; Утврђивање кривице и кажњавање одговорних за злочине над Србима; Поштовање права српске мањине на jезик и писмо.

 Извор: НАПРЕДНИ КЛУБ

 

Везане виjести:

Напредни клуб: Срамота за Холанђане и њихову … – Jadovno 1941.

На помолу ревизиjа историjе: Срби злочинци и … – Jadovno 1941.

ЧЕДОМИР АНТИЋ: Ћирилица – Jadovno 1941.

Иво Јосиповић и семе зла – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: