fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СРПСКА И КОСОВО НЕУПОРЕДИВИ

Р. Српска

БАЊАЛУКА, 22. АВГУСТА /СРНА/ – Извршни секретар СНСД-а Раjко Васић рекао jе да се не може поредити Република Српска, коjа jе увучена и приморана да уђе у БиХ, са Косовом коjе jе отето и изведено из Србиjе. Васић истиче да амерички професор Даниjел Сервер не може да пореди Републику Српску и Косово и из тога изводи закључак како Српска никада не може бити самостална и суверена.

„Та заостала минска поља и еквилибристика унитаристичких аналитичара не држи воду jер jе Косово отето и изведено из Србиjе, а Српска jе увучена и приморана да уђе у БиХ“, навео jе Васић.

Према његовим риjечима, jедино се могу поредити Косово и БиХ.

„И jедно и друго су наметнуте творевине. С том разликом да сила може очувати етнички чисто Косово а БиХ не може ни сила jер у њоj живе Хрвати и Срби и ниjе их могуће уништити нити подвести под босанску нациjу“, додао jе Васић.

Васић истиче да ће Косово постоjати док то буду хтjели Американци, а БиХ ће постоjати док има стрпљења Срба и Хрвата.

Амерички експерт за Балкан и професор на вашингтонском Џонс Хопкинс универзитету Даниjел Сервер изjавио jе да Србиjа може постати чланица ЕУ без Косова jер jе Србиjа суверена држава, а да Република Српска ниjе суверена и да то неће ни бити.

Извор: срна

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: