fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЗАГРЕБ КОЧИ ИСТИНУ

Генерал Драгољуб Дража Михаиловић
Генерал Драгољуб Дража Михаиловић

Воjислав Михаиловић, унук генерала Драже Михаиловића, оциjенио jе да процес рехабилитациjе његовог дjеда, осим диjела српских власти, кочи и Хрватска коjоj jе циљ да одуговлачи са тим процесом да би се одржала лажна симетриjа, коjу су створили комунисти, између злочиначког усташког покрета и Југословенске воjске у отаџбини.

Он наглашава да Хрватскоj никако не иде у прилог да се види да jе Србиjа имала два антифашистичка покрета и да jе Југословенска воjска у отаџбини била легална воjска коjа се борила за ослобођење, док су усташе биле злочиначка армада.

„Ни хрватска Влада, али ни поjединци у Београду неће довека моћи да се опиру притисцима из ЕУ да се коначно расветле сви злочини комунистичког режима и да се реши питање реституциjе“, рекао jе Михаиловић за „Блиц“.

Он jе навео да ће се они коjи имаjу интерес да се истина кочи покушати да то отегну до 2050. године, али, како jе рекао, неће моћи да се одупру.

„А спремних да им помогну у томе да се што дуже кривотвори историjа има и у Србиjи међу старим социjалистичким и комунистичким кадровима коjи су у данашњоj власти“, рекао jе Михаиловић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

поступак рехабилитациjе михаиловића почео испочетка

Хрвати против рехабилитациjе Драже – Jadovno 1941.

У ПЕТАК МОГУЋА ОДЛУКА О РЕХАБИЛИТАЦИЈИ – Jadovno 1941.

Антифашисти против рехабилитациjе – Jadovno 1941.

Хрватски антифашизам преко Дражине кокарде – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: