fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Све више се крше права Радована Караџића

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/radovan-karadzic.jpg

Хашки суд jе нарушио права Радована Караџића
чак 58 пута до сада, а признање Суда да jе нарушавања било, али да то нема никакве посљедице по оптуженог – довољно говори о Суду, упозорава Александар Мезjаjев, стручњак за међународно право.Током суђења генералу Ратку Младићу дошло се до нових детаља у вези са улогом Радована Караџића у рату, коjи му иду у прилог. Ипак, Хашки трибунал одбио jе могућност поновног саслушања у том случаjу.

 

Судско виjеће Трибунала саопштило jе да jе окривљени имао сасвим довољно времена да се упозна о предмету и да зато поновно саслушање нема смисла.

Мезjаjев вjеруjе да ипак постоjи могућност да дође до нових саслушања, али да ће се то вjероватно десити тек када то буде потребно самом Трибуналу. На примjер, са циљем да продужи своj рад.
Што се ефикасниjе Караџић буде бранио треба очекивати и више нарушавања његових
права.
Већ сада неки потези Караџића изазиваjу дивљење Александра Мезjева, нпр. чињеница
да jе Радован Караџић позивао као свjедоке заштите веома значаjне личности:

Бившег америчког предсjедника Била Клинтона, као и неке од међународних посредника, али и значаjне фигуре током рата у БиХ: Еjупа Ганића, Хариса Силаjџића. То говори да се Караџић не плаши истине.

Одбиjање свих ових особа да се поjаве пред судом сугерише да се истине боjи сам Трибунал – наводи Мезjаjев за “Глас Русиjе”. Ако би се, хипотетички, ови људи поjавили на суду, одбрана Караџићева била би jединствена. Обично окривљени позива као свjедоке заштите оне коjи су на његовоj страни. Али Караџић позива оне коjи се неприjатељски односе према њему – истиче Мезjаjев.

 

Извор: РАДИО БИГ

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: