fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

МИРНИ ПРОТЕСТИ 10. ДЕЦЕМБРА У ЖЕНЕВИ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/nikola-puzigaca-4-3.jpg

БАЊАЛУКА, 28. ОКТОБРА /СРНА/ – Чланови Удружења радника и инвалида рада избjеглих из Хрватске са држављанством БиХ и Удружења „Угор“ из Јелаха организоваће 10. децембра мирне протесте испред сjедишта УН у Женеви поводом Међународног дана људских права.

Предсjедник Удружења радника и инвалида рада избjеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа изjавио jе Срни да чланови ових удружења мирним протестима желе да упознаjу међународну jавност о дугогодишњоj дискриминациjи и jавно затраже ефикасну међународну правну и дипломатску акциjу за коначно рjешавање њиховог статуса у Хрватскоj.

„Организовање мирних протеста засновано jе на добрим намjерама и вjери да се наведеним активностима може остварити међународно политичко заговарање да се власти Републике Хрватске коначно приволе да признаjу постоjање нериjешених питања коjа се односе на имовинска, социjална и економска права њених бивших радника“, истакао jе Пузигаћа.

Пузигаћа jе рекао да су представници ова два удружења упутили писма амбасадорима у БиХ, делегациjи ЕУ и Савjету Европе у коjем су их упознали о онемогућавању права на реституциjу имовинских, социjалних и економских права бивших радника у Хрватскоj, као и о наjављеном одржавању мирних протеста у Женеви заказаних за 10. децембар.

„Вjеруjемо да можете вашим политичким утицаjем помоћи да се приjе провођења мирних протеста власти Хрватске коначно приволе да признаjу постоjање нериjешених питања коjа се односе на имовинска, социjална и економска права њених бивших резидената, као и да хрватска страна прихвати отварање биратералних разговора са властима БиХ о начину рjешавања овог важног питања њених грађана, а у складу са признатим међународним стандардима“, наводи се у заjедничком писму два Удружења.

 

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

ДАНАС ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА „СТРАДАЊЕ СРБА У ХРВАТСКОЈ“

ПУЗИГАЋА : ХРВАТСКА ДА УКИНЕ ДИСКРИМИНАТОРСКЕ ЗАКОНЕ

Хрватска дискриминише протjеране Србе (ВИДЕО)

Опструкциjа права Срба

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: