fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НЕ МОЖЕ СЕ РЕЋИ ДА ЈЕ СТЕПИНАЦ БИО СВЕТАЦ

Александар Вучић

Александар Вучић

Предсjедник Владе Србиjе Александар Вучић изjавио jе да Србиjа жели што боље односе са Хрватском, али да нико у Србиjи не може да каже да jе кардинал Алоjзиjе Степинац био светац.

„Ми се заиста трудимо да не коментаришемо оно што хрватски политичари кажу на наш рачун“, рекао jе Вучић новинарима у Бриселу, одговараjући на питање о изjави министра за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Србиjе Александра Вулина на комеморациjи у Јадовну.

Вучић jе рекао да он слиjеди политику помирења у региону, упркос томе што jе велики броj чланова његове породице страдао од усташа.

„Можда таjминг Вулинове изjаве ниjе био одговараjући, али нико у Србиjи не може да каже да jе Степинац био светац“, навео jе Вучић.

Вулин jе у недjељу, 21. jуна, у Јадовном, као изасланик српске Владе, назвао кардинала Алоjзиjа Степинца „усташким викаром“, што jе у Хрватскоj дочекано жестоким осудама.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Викар усташа

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: