fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Промоција новооснованог удружења Јадовно 1941. из Београда

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/tuga-jadovnicka.jpgБеоград – У сриjеду 19. 02. 2014 , са почетком у 18 часова у Парохиjском дому Храма Светог Саве на Врачару, одржаће се промоциjа и конференциjа за новинаре новооснованог Удружења грађана Јадовно 1941. из Београда.

На иницијативу УГ Јадовно 1941. из Бањалуке, које већ више од  четири године окупља потомке и поштоваоце жртава комплекса логора смрти НДХ, Госпић – Јадовно – Паг, основано је истоимено удружење и у Србији.

Оснивачи удружења, потомци и поштоваоци жртава из Србије, Херцеговине, Лике, Славоније, Далмације и Републике Српске, овај чин сматрају логичним наставком јадовничке мисије која данас окупља све већи број активиста на територији Србије.

Оснивањем удружења као правног лица на територији Републике Србије, отвара се могућност да се досадашња, пресудна сарадња и подршка Канцеларије за сарадњу са Дијаспором и Србима у региону Владе Србије, прошири и на остале институције и установе локалне и државне власти.

На подручју Србије живи значајан број потомака жртава геноцида почињеног над Србима, Јеврејима и Ромима од стране Независне Државе Хрватске. Оснивањем удружења очекујемо да деценијски, свакако недовољан рад на истраживању, документовању, меморијализацији и презентацији овог страдања, добије нови замах.

На промоцији ће говорити:

Милорад Милошевић – предсједник удружења Јадовно 1941. из Београда

Проф. др Вељко Ђурић Мишина – вд директора Музеја жртава геноцида из Београда

Александар Нећак – члан борда директора европског Савјета јеврејских заједница из Београда

Предраг Лозо – предсједник удружења студената  историје Др Милан Васић из Бања Луке

Душан Басташић – предсједник удружења Јадовно 1941. из Бања Луке

Позивамо представнике медија као и све заинтересоване потомке и поштоваоце жртава, да нам се придруже на предстојећој промоцији.

 

Предсједник УГ ЈАДОВНО 1941. у Београду

Милорад Милошевић

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: