fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОБЈАВЉЕНА КЊИГА „ПОЉА НЕСРЕЋЕ“ МИЛИВОЈА ИВАНИШЕВИЋА

Књига Поља несреће

Књига Поља несреће

У издању издавачке куће „Вукотић медиа“ из Београда данас jе обjављена књига „Поља несреће“, прва хроника страдања Срба у БиХ од 1992-1995. године, коjу jе сачинио Миливоjе Иванишевић.

Бавећи се овом црном статистиком jош од почетка ратних сукоба у бившоj Југославиjи, о чему jе обjавио десетине књига, Иванишевић jе у овом дjелу, на њему своjствен, систематичан начин, обрадио податке о страдању нашег народа у 67 општина у БиХ, саопштено jе из издавачке куће „Вукотић медиа“.

„Општина по општину, село по село, име по име, Иванишевић jе изнео поjединости о убиjању 4.421 лица, од коjих 810 жена и 3.600 лица. Нажалост, то jе само део података. Иванишевић овом темом настаља да се бави, jер, према до сада познатим подацима, jош 1.700 Срба се воде као нестали“, наводи се у саопштењу.

Писац ове књиге, између осталог, навео jе податак да jе за злочине над Србима осумњичено 7.699 муслимана и Хрвата, а да jе процесуирано само 57, односно 0,7 одсто.

Још jедна особеност ове књиге, истичу из издавачке куће, jе што jе Иванишевић, за сваку општину, унио и броjке и проценте страдања српског народа у Другом свjетском рату, доказуjући да jе нациjа системски уништавана у 20. виjеку.

У предговору за хронику страдања Срба у БиХ у протеклом рату, академик Василиjе Крестић истакао jе да jе она вриjедан научни искорак у изучавању жртава грађанског рата приликом распада Југославиjе.

„Она jе путоказ коjим треба ићи у изучавању jедне болне теме коjа захтева трезвено истраживање и обjективно описивање трагичних дешавања на коjе се често реагуjе више емотивно него рационално“, пише Крестић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Иванишевић: Факти доказуjу геноцид у НДХ – Jadovno 1941.

страдала 721. 000 срба, што jе 80 одсто укупних губитака

хапшење осумњичених или заташкавање злочина над србима?

ДО КРАЈА ГОДИНЕ МОНОГРАФИЈА СА 31.000 СРПСКИХ ЖРТАВА!

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: