fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Ања Филимонова: Велика Албанија ће за 5 година постати реалност за Србију

Велика Албаниjа, у коjоj ће бити Косово, ниjе нешто што лебди у ваздуху, већ ће за пет година постати реалност за Србиjу.

Ања Филимонова

Ања Филимонова

Тако ће почети тотална албанизациjа балканског простора, а за српски народ период од наредних 25 година представља мрачну перспективу, рекла jе у интервjуу Ања Филимонова, научни сарадник Института за словенске студиjе Руске академиjе наука и главна уредница интернет портала „Фонд стратешке културе на српском“.

– Проjекат велике Албаниjе добио jе некакав нови импулс. Изгледа да jе Запад прошао прву фазу, она jе завршена 2008. године, проглашењем независности Косова, а сада jе фаза учвршћивања такозване „независности“ и ширења на регион. То очигледно иде на неколико нивоа и у неколико праваца. На примеру jуга Србиjе, односно општина Прешево, Буjановац и Медвеђа видимо како се полако али сигурно догађа то учвршћивање.

Да ли то треба да брине Србиjу?

Оно што би требало да брине државни апарат Србиjе jесте учвршћивање коjе може да се одигра путем повезивања са образовним системом Албаниjе и Косова, укључуjући и jуг Србиjе, где се такође образуjу неки програми налик онима у Албаниjи и на Косову.

Значи, сада jе посебно угрожен jуг Србиjе. Постоjе и економски проjекти коjима се jуг Србиjе повезуjе са Приштином, а то укључуjе и заjедничка заседања локалних управа са чиновницима такозване „Републике Косово“. Проjекат велике Албаниjе остваруjе се и путем повезивања Косова и Албаниjе, што показуjе и свечано отварање ауто-пута. Границе између Албаниjе и Косова заправо не постоjе. Само jе питање времена када ће Албаниjа и териториjа такозване „Републике Косова“ бити уjедињене. Остаjе да се види да ли ће то бити и формализовано, али ће се то фактички догодити.
Ко споља гура проjекат велике Албаниjе?

Сви ми знамо да српска полициjа нема никакав приступ Великом Трновцу, коjи jе “чвор” за наркотике. Ту jе реч о криминализациjи српског простора и део проjекта велике Албаниjе. Ниjе узалуд Запад стварао ову зону девиjантног криминала, хаоса и ужаса. Они имаjу велики новац и инструменте, па само jака држава може да се томе супротстави. Запад инсистира да држава мора да буде слаба. Само jака држава ће елиминисати све ове опасности са коjима се суочава Србиjа. Дакле, велика Албаниjа заjедно са Косовом ниjе нешто што лебди у ваздуху, већ ће за пет година постати реалност за Србиjу. Тако ће почети тотална албанизациjа балканског простора. За српски народ период од наредних 25 година представља мрачну перспективу, што jе последица не само политике Запада већ и унутрашње српске политике коjа дозвољава доношење закона о националним мањима коjи су погубни. Извор: Дневне

 

Извор: Srbija Press

 

Везане виjести:

Марек Обртел: Стидим се погрома над Србима, сагорео сам на Космету

ПРЕКО ВЕЛИКЕ ЕВРОПЕ – ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

Теориjа завере

Исповести пуковника нема ко да чуjе

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: