fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

АПЕЛ ВЛАСТИМА ПРИШТИНЕ ДА СПРИЈЕЧЕ РУШЕЊЕ СРПСКЕ БОГОМОЉЕ

Међународна конференциjа "Достоjанство, права и слободе човjека - хришћанска димензиjа" - Чатеж, Словениjа.

Међународна конференциjа „Достоjанство, права и слободе човjека – хришћанска димензиjа“ – Чатеж, Словениjа.

Учесници Међународне конференциjе „Достоjанство, права и слободе човjека – хришћанска димензиjа“, коjа jе одржана у Словениjи у организациjи Међународног фонда jединства православних народа, упутили су апел градским властима Приштине да одустану од наjављеног рушења храма Христа Спаса у центру тог града.

У писму коjе jе упућено у Приштину истиче се да би рушење незавршеног храма Српске православне цркве (СПЦ) био злочин према цивилизациjи и религиjи, због чега се надлежни позиваjу да одустану од своjе намjере.

Апел jе усвоjен на приjедлог посланика у Народноj скупштини Србиjе и шефа Сталне делегациjе парламента у Интерпарламентарноj скупштини православља Александра Чотрића, саопштено jе из парламента Србиjе.

Учесници конференциjе, међу коjима jе био и Душан Басташић, предсjедник УГ Јадовно 1941., обратили су се и властима Црне Горе са протестом због одлуке да из ове државе буде протjеран свештеник Српске православне цркве Велибор Џомић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: