fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

КОД „ЗИДА ПЛАЧА“ ОДАТА ПОЧАСТ УБИЈЕНОЈ СРПСКОЈ ДЈЕЦИ

Служен парастос у Гораждевцу

Служен парастос у Гораждевцу


Удружење породица киднапованих и убиjених на Косову и Метохиjи обиљежило jе данас 12 година од убиства српске дjеце у Гораждевцу окупљањем код „српског зида плача“ испред зграде Скупштине Србиjе, поручивши да ће злочин опростити тек када одговорне стигне правда и заслужена казна.

У саопштењу из Удружења подсjећа се да за монструозно убиство двоjе и рањавање четворо српске дjеце приликом купања на риjеци Бистрици нико ниjе одговарао нити су злочинци пронађени.

„Обећање Унмика и Еулекса да ће злочинци бити пронађени и кажњени остало jе само на речима, на чиjе спровођење у дело породице жртава чекаjу свих ових година. Ми стрепимо да ће албански злочинци остати некажњени, што за нас представља поновно убиство те деце и наших наjмилиjих“, наводи се у саопштењу.

Из Удружења породица киднапованих и убиjених на Косову и Метохиjи поручуjу да ће се борити да правда и казна стигне злочинце.

„У супротном никада нећемо опростити, а заборава нема“, наведено jе у саопштењу.

Злочин у Гораждевцу на риjеци Бистрици коjи се догодио 13. августа 2003. jедан jе од четири наjвећа злочина над Србима од 1999. године и доласка међународне мисиjе на Косово и Метохиjу, осим убиства жетелаца у Старом Грацком, убиства породице Столић у Обилићу и убиства путника аутобуса „Ниш-експреса“ код Подуjева.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:
СУТРА 11 ГОДИНА ОД ЗЛОЧИНА У ГОРАЖДЕВЦУ – Jadovno 1941.
ДАНАС ПОМЕН ЗА СРПСКУ ДЈЕЦУ СТРАДАЛУ У ГОРАЖДЕВЦУ …
УБИСТВА СРПСКЕ ДЈЕЦЕ У ГОРАЖДЕВЦУ И ДАЉЕ БЕЗ КАЗНЕ …
Косово – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: