fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НИКОЛИЋ ДА УВРСТИ У ПЛАТФОРМУ И ОТЕТЕ СРБЕ

Gdje_su_nestali_Srbi_sa_Kosmeta-a42c1c49Удружење киднапованих и убиjених на Косову и Метохиjи апеловало jе данас на предсjедника Србиjе Томислава Николића да у Платформу за Косово и Метохиjу уврсти и захтjев за расвjетљавањем судбине отетих Срба.

У отвореном писму упућеном предсjеднику Србиjе наводи се да породице отетих Срба посљедњу наду и спас своjих киднапованих чланова виде у платформи за Косово и Метохиjу, коjу jе израдио Николић.

Удружење jе истакло да ниjедна досадашња Влада као ни предсjедник Србиjе „од ДОС-овске владе наовамо у многим платформама и револуциjама о Косову и Метохиjи никада нису тражили да се отети Срби ослободе и врате своjим породицама“.

У писму се наводи да jе Србиjа на захтjев ЕУ, САД и Савjета безбjедности УН ослободила из затвора „2.108 албанских терориста и злочинаца“ и истиче да jе зато Србиjа „дужна породицама српских жртава и мора захтиjевати од тих истих да сада помогну породицама отетих Срба“.

„Докажите да су овоj држави Србиjи и овоj Влади кључни животи отетих Срба на Косову и Метохиjи. Ако у тоj платформи не буде захтевано да Европа и Америка нареди вођама ОВК да ослободе отете Србе онда ће наше породице коначно бити дотучене,а вама на савест и душу“, наводи се у отвореном писму.

Предсjедник Србиjе Томислав Николић наjавио jе недавно да ће послиjе 1. маjа његов приjедлог нове државне платформе бити достављен премиjеру Србиjе Александру Вучићу.

„Влада ће рећи да ли jе план остварив или не. Затим ће министри формално да одлуче да ли ће такав или нешто измењен предлог да упуте у Народну скупштину. Мислим да не смемо да се разиђемо по том питању“, рекао jе Николић за „Вечерње новости“.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

УХАПСИТИ ТАЧИЈА ГДЈЕ ГОД СЕ НАЛАЗИО

УДРУЖЕЊЕ НАЈАВИЛО ТУЖБУ ЗБОГ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

ЋУТЕ АЛБАНЦИ, ЋУТЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ЋУТИ БЕОГРАД…

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: