fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОСКРНАВЉЕНА ГРОБЉА У КРУШЕВЦУ И ГОРЊЕМ ЛИВОЧУ

Oskrnavljeno_pravoslavno_groblje-b57d68e9Рашко-призренска епархиjа саопштила jе да су непозната лица демолирала православна гробља у селима Крушевац, на путу Косово Поље-Обилић и Горњи Ливоч код Гњилана.

Епархиjа наводи да су споменици уништени и запаљени.

Канцелариjа за Косово и Метохиjу Владе Републике Србиjе осуђуjе скрнављење ова два српска гробља и позива надлежне у Покраjини да учине све, пронађу и казне одговорне како би се таквом вандализму стало на пут.

„Изражавамо жаљење што Приштина и међународна заjедница за децениjу и по нису нашле начин да се вандализму, коме нема сличног у цивилизованом свету, коначно стане на пут. Овим путем их позивамо да пронађу починиоце и не дозволе да мала група поjединаца штети њиховом угледу“, наводи се у саопштењу из Канцелариjе.

Даље се наводи да сви ти инциденти, не само да подриваjу дух мултикултурализма на Косову и Метохиjи, већ и напоре на нормализациjи односа коjи су основ нормалног суживота у Покраjини.

„Таквим нечињењем индиректно се ставља на знање малоброjним поjединцима, коjима ништа ниjе свето, да су напади на српска гробља, српске црве и манастире, попут прошлонедељне, пљачке Храма Светог Димитриjа у Сушици, добродошли“, наводи се у саопштењу.

У насељу Куршевац од 1999. године не живе Срби, а у Горњем Ливочу остало jе неколико стараца.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ЈОШ ЈЕДНО СРКНАВЉЕЊЕ ХРАМА ХРИСТА СПАСА

ПЉАЧКАЊЕМ СРПСКИХ КУЋА ПЛАШЕ ПРОТЈЕРАНЕ

ЗАТИРАЊЕ МРТВИХ

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: