fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СРБИМА ИЗ КЛИНАВЦА И ДРСНИКА ПРИЈЕТЕ КЛАЊЕМ

„Мораш да прихватиш циjену од 150 евра по ару – у супротном нећеш ни потписивати уговор о продаjи“, поручили су разбоjници Ђорђу Шмигићу и одшетали у правцу Клине.

Повратници у село Дрсник код Клине

Повратници у село Дрсник код Клине

Приредио: Неђељко ЗЕЈАК

Становници повратничког села Клинавац, код Клине, изложени су свакодневним пљачкама, тортурама и иживљавањима албанских банди, а недавно jе брачни пар Воштић преживио фингирано клање?!

Троjица маскираних млађих људи упали су иза 22.00 часа у њихову кућу, обивши браве. Један од њих ставио jе под грло баjонет-нож Вулети Воштићу.

Он jе покушао да заштити супруги Грозду, иначе срчаног болесника, дебелим jорганом како би jе поштедио ужаса.

Тражили су, говорећи албанским jезиком, да им даjу евре, а онда су узели 230 евра и 1.200 динара. Успут су нашли и исправе Воштића па су и њих одниjели.

Претходно jе jедан од нападача ошамарио Вулету и заприjетио му да не зове полициjу. Стари брачни пар Воштиће од тада ниjе посjетио нико – ни српске ни албанске власти.

Вулета каже Срни да jе преостало, махом старо, српско становништво, постало циљана мета заштићених лопова и бескућника коjи у Клинавцу и сусjедном српском селу Дрсник тренираjу коришћење ножа, обиjање брава и отимање имовине.

Исти ужас, као и Воштићи, раниjе jе преживио и брачни пар Смиљка и Ђорђе Шмигић у Дрснику.

Злочинци су, такође, у пола ноћи обили врата на њиховом дому. И њима су отели новац и лична документа, али су им оставили посљедње упозорење.

„Мораш да прихватиш циjену од 150 евра по ару – у супротном нећеш потписивати уговор о продаjи“ ,поручили су разбоjници Ђорђу и одшетали у правцу Клине.

У Дрснику су повратници на ногама. Дању стрепе, а ноћу стражаре на смjену.

Драган Караџић, jедини коjи у овом селу има дjецу, истиче да само тако могу да сачуваjу живе главе.

Караџић jе министрима у привременоj влади самопроглашеног Косова Љубомиру Марићу и Далибору Јевтићу рекао да се Срби у Дрснику плаше и – Срба и Албанаца.

„Знамо шта jе циљ Албанаца, али нам ниjе jасно зашто нас jе Србиjа препустила људима коjи воде српску општину Клина“, каже Караџић.

„Он тврди да се заштита Срба и српске имовине своди на потрагу за напуштеним српским имањима и домовима у коjима jе остао по неки старац.

„Ако они остану на власти, од Срба и српства у Клини за годину дана неће остати ни пепела“, поручуjе Драган Караџић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

УЧЕСТАЛИ НАПАДИ НА СРБЕ И ПОКУШАЈИ КИДНАПОВАЊА

ЋИРКОВИЋ: НЕСТАЈЕМО!

ТРИДЕСЕТ ГОДИНА ОД НАБИЈАЊА НА КОЛАЦ ЂОРЂА МАРТИНОВИЋА У БЛИЗИНИ ГЊИЛАНА

КОСОВО – ЈАДОВНО 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: