fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

УХАПСИТИ ТАЧИЈА ГДЈЕ ГОД СЕ НАЛАЗИО

Терориста Хашим Тачи окружен припадницима злочиначке ОВК

Терориста Хашим Тачи окружен припадницима злочиначке ОВК


Удружење породица киднапованих и убиjених Срба на Косову и Метохиjи саопштило jе да породице српских жртава траже хапшење некадашњег команданта такозване ОВК Хашима Тачиjа било гдjе да се нађе.

„Породице жртава по сваку цену и цену сопствених живота траже да држава Србиjа коначно затражи хапшење Тачиjа било где се налазио у Бриселу, Бечу, Вашингтону, Приштини“, наводи се у отвореним писму премиjеру, министрима правде и полициjе Србиjе, као и Тужилаштву Србиjе за ратне злочине.

Породице жртава подсjећаjу се да jе Тачи правоснажно осуђен на 10 година затвора због злочина почињеног 1993. године када су убиjена троjица и рањено четворо полицаjаца на пружном прелазу Глоговац у Дреници.

У писму се додаjе да су, осим Тачиjа, за све отмице и убиства 2.500 цивила, воjника и полицаjаца 1998, 1999, 2000…године на Косову и Метохиjи одговорни и Рамуш Харадинаj, Агим Чеку и Фатмир Љимаj.

Породице жртава су упитале српске органе зашто су упозоравали Тачиjа да ће бити ухапшен ако дође у Београд.

„Породице српских жртава питаjу да ли jе могуће да злочинац Тачи, коме jе место у Хагу, свакодневно изjављуjе да ће Косово тужити Србиjу за геноцид и тражити ратну одштету и тиме додатно убиjа и омаложава српске жртве“, наводи се у тексту.

У писму се истиче да jе албанске злочинце заштитио и албански парламент у Приштини тиме што jе вође терористичке ОВК-а поставио на „државне функциjе“ и тиме онемогућио њихово хапшење.

„Ми породице српских жртава тражимо правду, као што су jе оствариле породице жртава других националности“, истичу у овом удружењу.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ВЛАСТ ПРИМА ЗЛОЧИНЦА ТАЧИЈА – Jadovno 1941.
ВУЧИЋ ДА ЈАВНО ЗАТРАЖИ ОСЛОБАЂАЊЕ … – Jadovno 1941.

Молитвени помен закланих на жртвеном пољу … – Jadovno 1941.

забранити рад организациjе коjа jе позвала тачиjа у београд

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: