fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ВУЧИЋ ДА ЈАВНО ЗАТРАЖИ ОСЛОБАЂАЊЕ КИДНАПОВАНИХ СРБА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2015/Sta_je_sa_nestalim_Srbima.jpg

Удружење породица киднапованих и убиjених Срба на Косову и Метохиjи затражило jе од премиjера Србиjе Александра Вучића да у Бриселу jавно затражи од Хашима Тачиjа ослобађање киднапованих Срба.

 

 

„На велики хришћански празник Богоjављење, преклињемо Вас да у Бриселу jавно затражите да Хашим Тачи ослободи отете Србе. Њему jе мjесто у Хагу“, наводе из Удружења.

У саопштењу се подсjећа да ни jедна Влада Србиjе од 5. октобра 2000. године ниjе захтjевала слободу за отете Србе.

„Да ли jе праведно да породице не знаjу судбину своjих наjмилиjих? Да ли jе праведно да они не буду са нама, док Тачи насмеjан дочекуjе српске државнике у Бриселу“, питаjу из Удружења.

Удружење породица киднапованих и убиjених Срба обратило се апелом за помоћ и предсjедаваjућем ОЕБС-у Ивици Дачићу, са поруком да jедан од кључних обавеза те организациjе током српског предсjедавања мора да буде ослобађање отетих Срба из логора на самопроглашеном Косову и Албаниjи.

„Ако оваj вапаj породица српских жртава ви не уважите, онда свесно игноришете српске жртве, а то jе велики грех. Да ли имате смелости да ОЕБС затражи хапшење предратних, ратних и послератних злочинаца ОВК – Тачиjа, Агима Чекуа, Рамуша Харадинаjа, Фатмира Љимаjа? Вама на савести и душу“, наводе из Удружења.

 

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: