fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ВРАТИТИ ЖИВОТ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРKВЕ И НАРОДА У ЛИВАЊСKОМ ПОЉУ

Представници Удружења Огњена Мариjа Ливањска са епископом Атанасиjем

Представници Удружења Огњена Мариjа Ливањска са епископом Атанасиjем

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасиjе разговарао jе са делегациjом Удружења „Огњена Мариjа Ливањска“ о животу преосталих православних вjерника и одржавању православних гробаља у селима Ливањског поља.

Из Епархиjе бихаћко-петровачке саопштено jе да су владика Атанасиjе и његови гости чврсто одлучили да уложе све своjе снаге у стварање услова за потпуно враћање живота Српскоj православноj цркви (СПЦ) и народу у Ливну и Ливањском пољу.

Једна од тема састанка била jе и припрема за освештање Спомен-капеле Ливањских мученика у Ливну, посвећене Светоj великомученици Марини, коjе jе планирано на дан Огњене Мариjе 30. jула 2016. године.

У саопштењу се додаjе да у реализациjи тог плана предстоjи jедан од захтjевниjих радова а то jе осликавање Спомен-капеле и костурнице, коjе подразумиjева изналажење и финансиjских средстава и адекватних фрескописаца.

У делегациjи Удружења „Огњена Мариjа Ливањска“ били су парох ливањски протоjереj-ставрофор Жељко Ђурица, предсjедник Удружења Никола Петровић и члан Управног одбора овог удружења Милош Дамjановић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Делегациjа ОМЛ у посети Представништву Републике Српске у Београду

ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ ОД ВЛАДЕ ЗАТРАЖИО ПОМОЋ У ОБНОВИ ХРАМОВА

Постављени спискови са именима страдалих у Капели и спомен-костурници у Ливну

Ливањско поље – Јадовно 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: