fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОДУСТАТИ ОД ЛАЖНЕ ТЕЗЕ ДА СУ СРБИ БИЛИ АГРЕСОРИ

Избjегличка колона Срба из Краjине

Избjегличка колона Срба из Краjине


Један од кључних предуслова искреног помирења на простору бивше Југославиjе jесте да хрватски, бошњачки и албански лидери одустану од лажне тезе да су Срби агресори и злочинаци, а да су Хрвати, Бошњаци и Албанци жртве и ослободиоци, изjавио jе предсjедник Коалициjе удружења избjеглица Миодраг Линта.

Линта jе указао на то да се на подручjу бивше Југославиjе десио грађански рат коjи су изазвале сепаратистичке политике чиjи jе циљ био стварање хрватске државе без или са што мање Срба, самосталне БиХ под доминациjом Бошњака и независно Косово без Срба.

„У оружаним сукобима све стране су чиниле злочине над цивилима и ратним заробљеницима. Оне стране коjе не прихватаjу ове чињенице немаjу добре намjере и не желе искрено помирење“, поручио jе Линта.

Он jе поздравио инициjативу премиjера Србиjе Александра Вучића о заjедничком дану сjећања за све жртве рата на простору бивше Југославиjе, оциjенивши да таква идеjа има за циљ признање свих жртава, кажњавање свих злочинаца и поштовање људских права оштећених грађана.

Линта jе оциjенио да jе рjешавање отворених питања из прошлости и претварање западног Балкана у подручjе траjног мира, стабилности и сарадње, могуће само ако су Загреб, Сараjево и Приштина искрено спремни за суштински и стални диjалог уз међусобно поштовање и разумиjевање.

„Нажалост, такве спремности jош нема на видику“, закључио jе Линта.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА ПОСЛИЈЕ „ОЛУЈЕ“ ОСТАЛА ПУСТА

ВУЧИЋ: АКЦИЈА „ОЛУЈА“ – ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ

Јован Радуловић: Фашизам у Хрватскоj jе пуштен с ланца, у „Олуjи“ jе почињен геноцид као и у Јасеновцу

Олуjа – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: