fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Вулин: Котромановић би Србима забранио и да пате за жртвама

Министар одбране Хрватске Анте Котромановић хоће Србима да забрани чак и да пате, да ожале своjе мртве и протjеране, изjавио jе вечерас министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Александар Вулин.

Александар Вулин

Александар Вулин

 

Вулин jе у изjави медиjима подсjетио да jе премиjер Вучић рекао да jе годишњица „Олуjе“ за нас дан туге, а да хрватски министар одбране у томе види приjетњу.
„Срби изгледа не смиjу ни да пате“, навео jе Вулин.
Како jе рекао, не постоjи Србин коjи не мисли да jе дан када jе из Хрватске протjерано 250.000 Срба jедан од наjтежих дана у нашоj историjи.
„Никада тако велики броj људи ниjе протjеран у тако кратком времену и никада такво етничко чишћење ниjе прослављано“, поручио jе Вулин.
Према његовим риjечима, Вучић jе доласком у Сребреницу и на инаугурациjу предсjеднице Хрватске учинио пуно на развоjу регионалне стабилности.
Покушаj убиства у Сребреници и напади на премиjера Србиjе чак и када тугуjе са своjим народом, како jе истакао, нису начин да му се узврати.
„Кроз историjу jе често тражено од Срба да забораве злочине над своjим народом. Ово jе први пут да се од Срба очекуjе да чак и не тугуjу за своjим протjераним и мртвим“, рекао jе Вулин.
Он jе додао да се Вучићева улога и положаj Србиjе другачиjе посматраjу у циjелом свиjету, о чему говори и то што на дан прославе протjеривања 250.000 Срба неће бити великих армиjа на воjноj паради у Загребу.
„Они су разумjели да и Срби имаjу право и да тугуjу и да говоре о свом болу и да се њихове жртве и ране мораjу постовати. Било би добро да то разумиjе и Хрватска“, рекао jе Вулин.
Премиjер Вучић изjавио jе раниjе данас да би Србиjа доживjела као увреду одлазак страних званичника на воjну параду у Хрватскоj поводом 20. годишњице Олуjе, као и да Србиjа сматра да тог дана нема шта да се слави.
Хрватски министар одбране Анте Котромановић изjавио jе да jе Олуjа била легитимна акциjа коjа jе сприjечила, између осталог, „jош jедан масакр коjи би био пуно већи од Сребренице“.

 

Извор: Радио Телевизиjа Републике Српске

 

Везане виjести:

Вулин: Усташки дефиле у Јадовну без осуде! – Jadovno 1941.

ВУЛИН: СТЕПИНАЦ ЈЕ БИО УСТАШКИ ВИКАР – Jadovno 1941.

А. Вулин: Срби у „Олуjи“ бjежали пред усташким генералом …

ЕВРОПА ОКРЕТАЛА ГЛАВУ ОД СЈЕЧЕ СРПСКИХ ГЛАВА …

Република Српска jе израз тежње народа и потребе да се ужаси …

Олуjа – Јадовно 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: