fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Митровић: Реаговати на фалсификоване податке Машовића

Предсjедник Републичке организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да би надлежне институциjе – Тужилаштво БиХ, Управи одбор Института за нестале БиХ и Међународна комисиjа за нестала лица морали да реагуjу на фалсификоване податке о убиjеним Србима у БиХ коjе износи Амор Машовић.

Mitrovic.jpg– Умањивање броjа убиjених Срба, коjе износи Амор Машовић, jе у функциjи политике ФБиХ да се што више злочина припише Србима. На таj начин они покушаваjу доказати да су Бошњаци искључиво жртве рата у БиХ, због чега треба миjењати Деjтонски споразум како би они остварили доминатну политичку, териториjалну и сваку другу улогу у БиХ – рекао jе Митровић.

Он jе подсjетио да jе Машовић, као члан Федералне комисиjе за нестала лица, приjе почетка рада Института за нестала лица БиХ имао непотпун мандат да оспорава било шта о несталим Србима у БиХ.

– Нажалост, то му jе сада омогућено у Институту за нестала лица БиХ уз подршку ИЦМП-а, диjелом Тужилаштва БиХ и бошњачке политике, али су његови изjаве и ставови тиме jош погубниjи – закључио jе Митровић.

В.д. предсjедаваjућег Колегиjума директора Института за нестала лица БиХ Амор машовић прослиjедио jе податке Институту за истраживање злочина против човjечности и међународног права Универзитета у Сараjеву о свега 11 ексхумираних припадника српског народа на подручjу Мостара, иако Институт за нестала лица БиХ располаже подацима о 51 убиjеном и ексхумираном Србину на том подручjу.

Извор: РТРС

 

Везане виjести:

МИТРОВИЋ: ОТВОРЕНО ПИСМО СУОСНИВАЧИМА ИНСТИТУТА

ТУЖИЛАШТВО БиХ СРАМНО ИГНОРИШЕ … – Jadovno 1941.

МИТРОВИЋ: ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОКАЗАЛО ПРИСТРАСНОСТ …

митровић: застоj у процесуирању злочина над  – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: