fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

МИТРОВИЋ: ЗАСТОЈ У ПРОЦЕСУИРАЊУ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/nedeljko-mitrovic.jpg

БАЊАЛУКА, 8. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Застоj у процесуирању ратних злочина над српским народом узрокован jе намjером поjединих политичких структура из Федерациjе БиХ да се изврши што већа сатанизациjа Срба, оцjењуjе предсjедник Организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић.

 Митровић jе навео да постоjи низ примjера опструкциjе процесуирања ратних злочина почињених над Србима из политичких разлога упркос постоjању низа доказа, видео записа и изjава свjедока.

„Намjера неких политичких структура из Федерациjе БиХ jе да се Срби што више сатанизуjу и да се што мање процесуира злочин над српским народом“, рекао jе Митровић на конференциjи за новинаре у Бањалуци.

Он jе поново указао на незадовољсто породица погинулих бораца и несталих цивила из Републике Српске радом Тужилаштва и Суда БиХ од прикупљања документациjе до подизања оптужнице, те истакао да jе и велики броj лица, коjа се воде као нестала, у ствари жртва ратног злочина.

Митровић jе нагласио да ни за седам година Стратегиjе о процесуирању ратних злочина у БиХ, коjа престаjе да важи наредне године, ниjе процесуиран ниjедан озбиљниjи случаj злочина почињеног над Србима.

Он jе подсjетио да правосуђе БиХ jош ниjе помjерило са мртве тачке случаj против бившег команданта Петог корпуса Армиjе РБиХ Атифа Дудаковића нити jе процесиурало страдање воjника бивше ЈНА у Тузланскоj колони и у Добровољачкоj улици у Сараjеву, нити случаjеве коjи се односе на страдање Срба у Сараjеву и Подрињу.

Према његовим риjечима, у застоjу jе и процес ексхумациjа посмртних остатака Срба убиjених на Озрену, сараjевском насељу Бућа поток и другим локациjама за коjе сматра да наjвећу одговорност сносе бивши представници федералне Комисиjе за тражење несталих лица Амор Машовић и Мирсад Кебо.

Митровић jе подсjетио да су породице погинулих подниjеле кривичну приjаву против Машовића и Кебе и да траже да обоjица буду иситана на полиграфу.

Он jе рекао и да су породице погинулих из Републике Српске од првог дана биле незадовољне структуралним диjалогом, а да су га олако схватили неки поjединци из Српске, коjи су учествовали у том процесу коjи се сада налази у „ћорсокаку“.

Митровић jе додао да породице погинулих очекуjу да ће се таj диjалог вратити на почетне позициjе због коjих jе и покренут.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

БОЛНО СЈЕЋАЊЕ НА НЕСТАЛЕ СРПСКЕ БОРЦЕ И ЦИВИЛЕ

МИТРОВИЋ: ДИЈАЛОГ ВРАТИТИ НА ПОЧЕТНЕ ПОЗИЦИЈЕ

МИТРОВИЋ : НА ОЗРЕНУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: