fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Петронијевић о списковима за хапшење Срба

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/goran_petronijevic.jpg

Постоjи прича о томе да, на свим просторима бивше СФРЈ на коjима су живели а убиjани, протеривани и сатанизовани Срби, постоjе спискови за процесуирање за неке наводне злочине коjе су починили… Однарођене српске власти су у такозваним споразумима о успостављању добросуседских односа са бившим републикама у коjима су Срби живели и сада неки живе, као и по Србе погубном и противуставном Бриселском споразуму, уз оне малоброjне добре захтеве (да се врати имовина и дозволи повратак) потписали и велики броj штетних захтева – првенствено о сарадњи у циљу „хватања“, чак „предаjе своjих држављана“ оноj другоj страни потписници без „уплитања у то“, на Косову и Метохиjи и буквалну предаjу државе са све народом, а по налогу западних налогодаваца… Куда то води и шта jе циљ таквих прогона Срба и данас за СРБски ФБРепортер говори адвокат Горан Петрониjевић.

Постоjе спискови за хапшење Срба, о томе се говори или не, али се увелико ради…

Где год jе требало по програму да се очисте српски простори… свуда, на Косову и Метохиjи, Краjини, Босни и Херцеговини, на просторима коjи су припали по тим њиховим поделама другима, сваком ко jе живео на тим просторима а Србин jе – може да очекуjе оптужницу. Не зато што jе било шта урадио, него само због тога да се никада тамо не би вратио. Не постоjи еклатантниjи пример етничког чишћења у 20. и 21. веку, него што jе исељавање и етничко чишћење Срба са простора Српске Краjине – Хрватске, Босне и Херцеговине – великог дела, и наравно Косова и Метохиjе. То jе исти модел, о томе не морамо посебно говорити, он jе препознатљив.

Ипак поjасните читаоцима СРБског ФБРепортера…

Где год jе рецимо, одређен простор додељен за простор на коме ће на пример живети Шиптари, муслимани или бошњаци како се сад зову, где ће живети Хрвати у Републици Српскоj Краjини, на том простору наjнепожељниjи су Срби – они не смеjу да се врате. Да се они не би вратили, међународна заjедница jе jако благонаклоно гледала, гледа и данас, жмури, на страховиту злоупотребу права коjима прибегаваjу правосудни органи тих простора коjи дижу фантомске оптужнице, таjне оптужнице итд. А суштина свих њих jе само у томе да се Срби застраше и да се на те просторе никада не врате.

Значи, међународну правду, међународно право ми не можемо да очекуjемо.

Шта можемо да очекуjемо да се може догодити у нашу евентуалну корист и заштиту?

Можемо да очекуjемо прерасподелу светских интереса коjа jе сада у току, да дође неко ко може да заштити међународно право до те мере да може да се правна норма примени како треба, а не на онаj начин како онаj коjи jе jачи то хоће.
Ако то будемо доживели, а хоћемо jер ми смо доживели егзодус као много пута до сада, српски народ jе то доживљавао од 15.века до данас, готово да нема века у коме нисмо доживели неки егзодус.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/goran_petronijevic_1.jpg

Да ли грешим када кажем да се боjим да ово што се догађа у Рашкоj може да се упореди и са демонстрациjама Шиптара осамдесетих година прошлог века на Косову и Метохиjи?

Још горе jе. Далеко су бенигниjе биле демонстрациjе Шиптара осамдесетих година од овога што се рецимо данас догађа у Рашкоj области. Ово jе далеко отворениjе, и jасниjе. Јасниjи показатељ jер, славити човека коjи jе поубиjао толико цивила Срба у jедноj ноћи, славити jедног ратног злочинца на таj начин што ћете се обући у униформе воjске коjа jе то учинила, пред српским живљем у српскоj земљи, у српскоj држави?! То значи гурање, не jедног, не два прста у око, него ругање… не самом српском народу него бићу српског народа.

А представници тих коjи су тако марширали србском земљом, муслимана, седе као народни посланици у Народноj скупштини Србиjе, од дана када jе постављена плоча ратном злочинцу коjу нико ниjе скинуо ни дан-данас и данас… стално вуку неке потезе штетне за србски народ, тада нико од тих скупштинских представника ниjе реаговао…

Наравно, то се догађа jедино када су у питању они коjи су вршили злочине над Србима. Сетите се Прешева, када jе у jедном несрећном тренутку несрећна влада Србиjе затражила да се, као некаква врста договора са албанском мањином на jугу, уклони споменик српским патриотама, воjницима, припадницима жандармериjе, коjи су изгубили животе бранећи своjу границу и своj народ, а да би се са друге стране уклонио споменик фашистичкоj формациjи коjа се зове Ослободилачка воjска Косова, дакле, терористичко-фашистичкоj организациjи коjа jе настала, развиjала се, обучавала се, опремала се под окриљем Сjедињених америчких држава.

Слично jе и са Украjином…

Исто тако jе у Украjини. То jе потпуно исти модел где се бандеристи охрабруjу да формираjу jединице коjе ће на истоку и jугу Украjине убиjати своjе држављане, своjу браћу… и они то раде, а да се у исто време оптужуjе Русиjа како тобоже помаже… Наравно да ће да помогне…

Ми смо били у таквоj ситуациjи, jа се само надам да jе велика Русиjа схватила на нашем примеру шта су они све спремни да ураде, jер они коjи све ово раде немаjу много маште, они понављаjу те моделе…

Надам се да jе велика Русиjа у овом тренутку спремна да одговори тим њиховим захтевима коjи нису ништа друго него оно што се Србима догађало у Хрватскоj, Босни и Херцеговини, на Косову и Метохиjи, али и другим народима у Либиjи, Судану, Египту, Сириjи и данас у Украjини…

Ја се искрено надам да ће…

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/Biljana_Dukovic.jpg… победити Добро над злим…

Тако jе.

Даће Бог.

Разговор, увод и обрада – Биљана Диковић 

 

 

 

Извор: ЦЕОПОМ ИСТИНА

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: