fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Подржана екстрадиција капетана Драгана

Kapetan Dragan

Суд у Аустралиjи подржао jе одлуку нижег суда донесену у новембру прошле године да Драган Васиљковић познатиjи као „капетан Драган“ може бити изручен Хрватскоj, гдjе jе оптужен за ратне злочине.

„Нема очигледне основе по коjоj би требало сматрати да jе нижи суд погриjешио у своjоj одлуци“, наводи се у данашњоj одлуци Савезног суда, преносе аустралиjски медиjи.

Коначна одлука о Васиљковићевом испоручењу сада jе у рукама аустралиjског министра унутрашњих послова Брендона О`Конора, мада капетан Драган има рок од 28 дана да упути жалбу Врховном суду. Васиљковић, познат и као Даниjел Снеден, ухапшен jе у Аустралиjи 12. маjа 2010. године на основу потjернице коjу jе 2006. године издао суд у Шибенику.

У вриjеме када jе ухапшен радио jе као инструктор голфа у Перту.

Капетан Драган jе као командант добровољачких jединица у Хрватскоj оптужен за ратне злочине почињене над заробљеним припадницима Хрватске воjске и хрватске полициjе у Книну, у љето 1991. године, и у селу Брушка код Бенковца у Далмациjи у фебруару 1993. године.

Васиљковић негира све оптужбе.

Извор: срна

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: