fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

U Hrvatskoj buja fašizam

Zagreb_trg-b16111eePenzionisani profesor Univerziteta u Zagrebu Svetozar Livada tvrdi da fašizam u Hrvatskoj nikada nije poražen i da su Srbi u toj zemlji i sada, kao i za vrijeme Drugog svjetskog rata, građani drugog reda čiji se identitet zatire na svakom koraku.

„U EU se prećutno podržava antiduh civilizacije koja se iznova javlja u Hrvatskoj. Kada poslanik u Evropskom parlamntu Ruža Tomašić govori da u Hrvatskoj treba ukinuti nacionalne manjine, to ne izaziva nikakvo reagovanje iz Brisela“, rekao je Livada.

On je za današnji „Pres RS“ ocijenio da je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović, na izborima za predsjednika Hrvatske dokaz da u toj zemlji ponovo dolazi do buđenja najcrnje ideologije u istoriji čovječanstva.

Livada je istakao da hrvatski fašizam spada u najgore fašizme u istoriji i da je, zapravo, klerofašizam.

„Klerofašizam je posebno efiksan, jer je etnički princip satiranja drugog naroda unosan. Hrvati su oteli Srbima 60.000 stanova, a pripadnicima tog naroda koji žive na selu opljačkali su i uzeli kompletnu imovinu – kuće, zemlju, privredne objekte, stočni fond i to je planski urađeno“, zaključio je Livada.

 

Izvor: BN TELEVIZIJA

 

Vezane vijesti:

Svetozar Livada: Čitao sam dnevnik Alojzija Stepinca 

svetozar livada: etničko čišćenje – ozakonjeni zločin stoljeća

SVETOZAR LIVADA: Dabogda te predstavljao prof. dr 

Svetozar Livada: „Kordunski rekvijem“ – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: