fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ВУЧИЋ ИСКРЕНО ПРИСТУПИО ПРОБЛЕМУ НЕСТАЛИХ

Dvadestet_godina_poslije_rata_jos_se_traga_za_nestalim_Srbima_u_Hrvatskoj-74208466Координациjа српских удружења породица несталих, убиjених и погинулих лица са простора бивше Југославиjе подржава став званичника Србиjе и Хрватске да jе рjешавање питања несталих лица у протеклим ратовима jедно од наjважниjих у међусобним односима.

Из Координациjе поручуjу да jе краjње вриjеме да се рjешавању питања несталих приступи без политизациjе и дволичности и на искрен начин како jе то учинио премиjер Србиjе Александар Вучић приликом сусрета са новоизабраним предсjедником Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

„Похваљуjемо приступ премиjера Вучића приликом сусрета са Китаровићевом jер jе први пут неко од званичника Србиjе у Загребу питање несталих поставио на равноправне основе, те отворено рекао да на листи несталих у Хрватскоj има више Срба него Хрвата“, саопштено jе из Коалициjе.

У саопштењу jе наведено да jе искрен приступ питању несталих jедино могућ ако се за почетак ексхумираjу све познате гробнице и гробна мjеста у Хрватскоj.

„Истичемо да се, према нашим евиденциjама, у гробницама и гробним мjестима у Хрватскоj налазе 222 лица српске националности, а да jе укупан броj несталих Срба у Хрватскоj већи од 1.800. Да jе риjеч о гробницама са жртвама хрватске националности, jасно jе да би оне биле већ давно ексхумиране“, саопштено jе из Коалициjе.

У Коалициjи подсjећаjу да jе Србиjа ексхумирала нестала лица из свих познатих гробница и гробних мjеста на своjоj териториjи.

„Наглашавамо да не диjелимо жртве по националности и да подржавамо породице несталих у Хрватскоj у тражењу њихових наjмилиjих“, закључуjе се у саопштењу.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

скупштина асоциjациjе избjегличких и других … – Jadovno 1941.

У ХРВАТСКОЈ „ПРАВДА БАЧЕНА У ПРАШИНУ“ – Jadovno 1941.

СРБИ У ХРВАТСКОЈ Трасирање етноцида – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: