fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Запаљива изјава хрватског генерала: Нисмо све рашчистили са Србијом

Хрватска jош ниjе рашчистила неке ствари са Србиjом, рекао jе у интервjуу Вечерњем листу бивши генерал воjске Хрватске Петар Стипетић.

Колона избjеглица из Краjине

Колона избjеглица из Краjине

Он jе у интервjуу навео да jе учествовао у операциjама “Бљесак“ и “Олуjа“ и то од планирања до, како jе рекао, “терена“.

“Увиjек ћемо морати да гледамо шта Београд ради. Још нисмо рашчистили неке ствари са њима. Ипак, мислим да стварне опасности за земљу сада нема. Можемо се мирно окренути другим питањима, а наша воjска нека прати, оцjењуjе и нека на вриjеме пошаље сигнале да се нешто спрема“, навео jе Стипетић.

Према његовим риjечима, тадашњи предсjедник Хрватске Фрањо Туђман jе од воjске захтиjевао да се акциjе солидно припреме и брзо изведу jер им jе међународна политика постављала услове.

“Книн ниjе “Олуjа“, то jе jедан од оперативних циљева. У почетним годинама схватам зашто се славило само у Книну, то jе био симбол наше побjеде, али 5. августа jе и Дан побjеде хрватског народа у цjелини, и не само у “Олуjи“. Требало би да на свакоj кући буде застава и свако би требало да осjети то побjедничко расположење, а ми смо све свели на Книн, попећемо се на тврђаву, дигнути барjак, отићи на гробље, у цркву и прослава jе завршена. Та прослава у Книну jе попримила одлике сељачког дернека, гдjе се звижди наjвишим званичницима“, истакао jе Стипетић.

Он jе такође истакао да jе у зиму 1991. године била спрема акциjа ослобађања западне Славониjе, али jе то прекинуло потписивање примирjа у Сараjеву. Истакао и да jе таj план само мало “дорађен“ и да jе изведена акциjа “Бљесак“ у коjоj jе, навео jе, “очишћен“ простор западне Славониjе за два-три дана.

 

Извор: Радио Телевизиjа Републике Српске

 

Везане виjести:

Китаровић: Правда ниjе стигла творце идеjе о Великоj Србиjи

У СПЛИТУ ПОВИЦИ „ЗА ДОМ СПРЕМНИ!“

КОЛИНДА: Домовински рат праведан, Олуjа … – Jadovno 1941.

Колинда цепа Србиjу – Jadovno 1941.

И РЕЈТИНГ СИТ И ЖРТВЕ НА БРОЈУ – Jadovno 1941.

ФАШИСТИЧКА ДРЖАВА: Потпредседник удруге специjалаца у 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: