fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У суботу на Озрену централно обиљежавање дана несталих

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/ozren_1.jpg

Програм обиљежавања почиње у 11.00 часова служењем парастоса код спомен-крста у близини манастира Светог Николе, након чега jе предвиђено полагање цвиjећа и обраћање званичника, те посjета породицама несталих и погинулих бораца коjи су погођени поплавама.

 

БАЊАЛУКА, 26. АВГУСТА /СРНА/ – Централна манифестациjа обиљежавања Међународног дана несталих у Републици Српскоj биће одржана у суботу, 30. августа, на Озрену, симболу страдања српског народа и несталих бораца и цивила у протеклом рату у БиХ. Програм обиљежавања почиње у 11.00 часова служењем парастоса код спомен-крста у близини манастира Светог Николе, након чега jе предвиђено полагање цвиjећа и обраћање званичника, те посjета породицама несталих и погинулих бораца коjи су погођени поплавама.

 

Предсjедник Републичке организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изjавио jе Срни да ће 29.августа у 11 градова Републике Српске и 10 градова Федерациjе БиХ/ФБиХ/ бити постављене макете са силуетама несталих лица од стиропора на коjима ће грађани моћи оставити своjа мишљења, примjедбе и приjедлоге у вези са процесом тражења несталих лица у БиХ.

 

Митровић jе прецизирао да ће ова активност бити реализована од 12.00 до 17.00 часова у Бањалуци, Биjељини, Братунцу, Броду, Добоjу, Источном Сараjеву, Мркоњић Граду, Невесињу, Приjедору, Прњавору и Фочи. Он jе рекао да jе истог дана у времену од 12.00 до 14.00 часова предвиђено постављање протестних материjала испред институциjа коjе су надлежне за процес тражења несталих лица у БиХ – Савjета министара БиХ, Института за нестала лица БиХ, Тужилаштва БиХ и Међународне комисиjе за нестала лица /ИЦМП/.

 

Према Програму обиљежавања Дана несталих, 28. августа предсjедник Републичке организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица Милорад Коjић учествоваће у Београду у 11.00 часова на конференциjи за новинаре поводом Међународног дана несталих.
Организатор конференциjе за новинаре jе Координациjа српских удружења породица несталих са простора бивше Југославиjе.

 

Обиљежавању Међународног дана несталих у Београду, у организациjи Координациjе српских удружења породица несталих са простора бивше Југославиjе, 30. августа присуствоваће представник Републичке организациjе породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

 

На списку несталих у Републици Српскоj налази се 1.676 лица, док се у три спомен-костурнице у Српскоj jош налази 625 неидентификованих посмртних остатака.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

Митровић[-]: Машовић бjежи од истине

Грабовац: Застоj у процесу тражења Срба

 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: