fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ДЕДА ЂОРЂЕ ДОБИО ПОМОЋНИКА: Последњи Србин на Зејтинлику захваљује Србији!

Предраг Недељковић (47) именован jе за помоћника чувеног Ђорђа Михаиловића, коjи гробове српских бораца чува више од пола века

Краљевчанин Предраг Недељковић (47) коjи jе пре неколико месеци одлуком Министарства за рад изабран за новог чувара гробова српских ратника страдалих на Солунском фронту у Првом светском рату биће помоћник.

– Ђорђе jе ходаjућа легенда. Од њега сваки дан чуjем нову причу о овом месту и овим људима. Енергиjу коjу он има многи млади људи немаjу… Без обзира на године, деда Ђорђе се не предаjе. Сваког дана почињемо посао у пет уjутру, на 12.000 квадрата гробља не сме да буде ни травке – обjаснио jе Недељковић за медиjе.

– У Грчку сам дошао на одмор. Ту сам срео садашњу супругу и већ десет година живим у овоj земљи. Услов за чувара воjничког гробља било jе и пребивалиште у Грчкоj и познавање jезика, па jе ово jош jедан доказ да се ништа у животу не дешава случаjно. Други услов – да сам потомак солунског ратника, такође сам испунио – наводи Предраг за медиjе додаjући да своjу нову професиjу не доживљава као посао, већ као “част коjа се реткима указуjе”.

И Ђорђе jе задовољан што ће добити помоћ, али признаjе да му jе жао што то ниjе неко из лозе Михаиловића. Он jе обjаснио да нема сина да га замени и да зато jош увек ради, као и да има ћерку, али да за оваj посао ипак треба “мушка рука”.

– Добро jе што ми jе Србиjа послала Предрага, коjи ће ме jедног дана заменити jер нећу живети двеста година. Он jе храбар и частан човек – обjаснио jе Ђорђе.

Извор: ТЕЛЕГРАФ

 

Везане виjести:

Зеjтинлик: Последња веза са уснулим пуковима – Jadovno 1941.

Ђорђе Михаиловић /чувар Српског воjничког гробља на …

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СЛУЖИО ПАРАСТОС НА … – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: