fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Одликован Ђорђе Михаиловић, чувар Зејтинлика

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/djordje.jpg

Председник Комисиjе за одликовања Оливер Антић уручио jе орден српске заставе другог степена Ђорђу  ихаиловићу, чувару српског воjничког гробља “Зеjтинлик” у Солуну

Председник Комисиjе за одликовања Оливер Антић уручио jе данас у Солуну, у име председника Србиjе Томислава Николића, орден српске заставе другог степена Ђорђу Михаиловићу, чувару српског воjничког
гробља “Зеjтинлик” у том граду.

Реч jе о одликовању за нарочите заслуге у очувању културног и историjског наслеђа Србиjе, као и за развиjање и учвршћивање сарадње и приjатељских односа Србиjе и Грчке, jавља Ало.рс. Антић jе, приликом уручивања одликовања, рекао да jе председник Србиjе на 100. годишњицу избиjања Првог светског рата одликовао “високим српским орденом човека, коjи и сам представља симбол српског воjничког вечног почивалишта, jунака Великог рата српског воjничког гробља на Зеjтинлику”.

“Ђорђе Михаиловић jе и сам живи споменик међу зеjтинличким споменицима, историjа и архива тог нашег светилишта”, рекао jе Антић, пожелевши времешном чувару српског гробља да “живи jош дуго година”.

Михаиловић се, видно потресен, захвалио на указаном поштовању.

“Једно велико хвала зато што се не заборавља и што се памти”, рекао jе Михаиловић. Свечаности jе присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Александар Вулин, коjи борави у дводневноj посети Грчкоj.

 

Извор: Вечерње Новости

 

Везане виjести:

Ђорђе Михаиловић /чувар Српског воjничког гробља на Зеjтинлику/ Увек у Срба има неки Мишић

Апис: Нека се моj народ уjедини

Заборављене српске светиње

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: