fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Пејовић: Повампирењу фашизма одговорићемо онако како заслужује

Будва спомен плоча српским ослободиоцима

Будва спомен плоча српским ослободиоцима

Опозиционе странке оштро су данас осудили инициjативу Либералне партиjе да се уклони спомен плоча у Будви посвећена српскоj воjсци коjа jе 1918. ослободила таj град и поручили да таj евентуални чин неће проћи тако лако.

На табли коjа jе изнад главних врата у Стари град постављена 1931. године, пише: “На успомену доласка храбре побjедоносне Српске воjске коjа послиjе jуначних побjеда ослободи Будву, на Митровдан 8. новембра 1918. поставља Општина Будва„.

Изнад тог натписа уклесане су риjечи Петра Петровића Његоша„Поколења, дjела суде…“.

Либерална партиjа jе у новембру прошле године позвала Министарство културе да „уреди градске бедеме и ову плочу скине као и сваку другу коjа деградира изглед старог града“. Из Директората за културну баштину стигао jе одговор да табла српским ослободиоцима Будве буде уклоњена, а само се тражи начин како да се то уради.

Одборник СНП у СО Будва Мишо Пеjовић сматра да се ради о повампирењу фашизма.

Дефинитивно се ради о повампирењу фашизма, подсjетићу да се чак ни талиjански окупатори нису дрзнули на оваj корак, већ то раде они чиjи су преци jели талиjанске конзерве и увиjек били на страни квислинга“, казао jе Пеjовић за портал ИН4С.

Будва

Он jе навео да уклањање спомен-плоче неће проћи без одговора.

Ја као поjединац бих волио да знам датум кад то намjераваjу да ураде, како би смо им на начин, како су наши преци коjи су ослобађали Будву од овакве банде, адекватно одговорили, онако како заслужуjу“, поручио jе Пеjовић.

Извор: ИН4С портал

Везане виjести:

РАДИКАЛИМА ВРАЋЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: