fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОМЕН ХЕРОЈИМА РОГОСИЈЕ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/rogosija.jpg

– На Рогосиjи код Власенице данас jе обиљежено 20 година од погибиjе 29 српских бораца коjе су на овоj коти убили припадници муслиманских воjних формациjа.

Палим припадницима Воjске Републике Српске на Рогосиjи jутрос jе служен парастос у власеничком храму Светих апостола Петра и Павла. Затим jе код спомен-обиљежjа на овом узвишењу положено цвиjеће и запаљене свиjеће.

Предсjедник општинске Борачке органиазциjе Споменко Стоjишић напомиње да jе ово наjброjниjе страдање српских бораца у jедним дану у региjи Бирач коjи су побиjени на веома бруталан начин.

„То jе била неравноправна борба. Они коjи су рањени послиjе су малтретирани, било jе ту и клања, паљења и иживљавања на разне начине. Страшно jе каква су тиjела касниjе затечена на стратишту. Али ни дан данас нико за та ниjе одговарао“, рекао jе Стоjишић Срни.

Он jе истиче да оваj датум обиљежаваjу сваке године, што ће настоjати и убудуће.

„Њихова жртва се не смиjе заборавити и о овоме треба причати млађим нараштаjима да знаjу са чиме се суочавао српски народ у борби за Републику Српску“, каже Стоjишић.

Цвиjеће на спомен-обиљежjе су положили представници Борачке организациjе општине Власеница, општинског Удружења породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС, републичког Удружења логораша, општинских власти, те чланови породица бораца погинулих на стратишту Рогосиjа.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: