fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СРПСКЕ ЖРТВЕ НЕЋЕ БИТИ ПРОНАЂЕНЕ СА САЛИХОВИЋЕМ НА ЧЕЛУ ТУЖИЛАШТВА

Traganje_za_Srbima_na_gradskoj_deponiji-e5d1ad63Сарадња главног тужиоца БиХ Горана Салиховића са Институтом за нестала лица (ИНЛ БиХ) искључиво преко Амора Машовића сигуран jе знак да породице несталих сараjевских Срба никада неће открити гдjе су посмртни остаци њихових наjмилиjих, изjавио jе Срни предсjедник Удружења породица несталих Сараjевско-романиjске региjе Милан Мандић.

Наводећи да Салиховић сву кореспонденциjу са Институтом води само преко Машовића, без обзира ко jе предсjедаваjући Колегиjума директора Института, Мандић пита откуд Салиховићу као главном тужиоцу БиХ право да сарађуjе само са jедним човjеком из Института.

„Како да очекуjемо да ћемо наћи наше нестале у Сараjеву кад их jе Машовић сакрио тако да их већ 23. годину не можемо наћи. Машовић ниjе крио српске жртве само у Сараjеву, него широм БиХ“, наглашава Мандић.

Он сматра да Салиховићеви досадашњи поступци у ексхумациjама српских жртава, као што су обустављања ексхумациjа, неплаћање радова на ексхумациjама и пробном копању, само показуjу да Тужилаштво БиХ са њим на челу проводи дискриминациjу над српским жртвама и њиховим породицама.

Мандић jе истакао да jе на ову чињеницу указао и самом Салиховићу у писму коjе му jе упутио.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ИНСТИТУТ БиХ СЛУЖИ ЗА СКРИВАЊЕ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

логораши и представници породица несталих срба напустили …

ТРАГА СЕ ЗА 1.869 НЕСТАЛИХ СРБА – Jadovno 1941.

Сараjево – Романиjа – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: