fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЂЕРИЋ: НЕМА ПОМИРЕЊА ДОК СЕ БОШЊАЦИ НЕ СУОЧЕ СА СВОЈИМ ЗЛОЧИНИМА

Служен парастос страдалим Србима на Залазjу код Сребренице

Служен парастос страдалим Србима на Залазjу код Сребренице

Изасланик српског члана Предjседништва БиХ Зоран Ђерић изjавио jе jуче да помирења у БиХ нема док се Бошњаци не суоче са злочинима коjе су починили њихови сународници и док ти злочини не буду процесуирани.

„Док Насер Орић и његови помагачи не буду одговарали не може бити помирења у БиХ“, рекао jе Ђерић у Залазjу код Сребренице, гдjе jе обиљежена годишњица страдања 69 Срба у сребреничким и братуначким селима коjе су побиле снаге под командом Орића на Петровдан 1992. године.

Ђерић jе истакао да су муслиманске снаге у овим селима направиле покољ и да за таj злочин jош нико ниjе одговарао.

Он jе додао да правосуђе БиХ мора схватити да се мораjу осудити злочинци из свих народа и да се не може судити само jедноj страни у сукобу.

„Овдjе Срби и Бошњаци живе виjековима и живjеће убудуће, али да би се помирили мораjу сви осудити злочине и злочинце из свог народа“, рекао jе Ђерић и додао да би бошњачки члан Предсjедништва БиХ Бакир Изетбеговић требало да дође и у име свог народа ода почаст настрадалим Србима и осуди злочине над српским народом.

Према риjечима Ђерића, Бошњаци jош нису спремни да ту истину прихвате,jер би се морали суочити са злочинима коjе су починили њихови сународници и процесуирати их због тога.

Говорећи о прекjучерашњем нападу на премиjера Србиjе Александра Вучића у Поточарима, Ђерић jе рекао да jе била лоша координациjа безбjедносих структура, те да овакав скандалозан напад на премиjера никако ниjе смио да се деси.

Протоjереj сребренички Александар Млађеновић рекао jе да џелати коjи су починили покољ на Залазjу другог дана Троjичиндана 1943. године нису кажњени након Другог свjетског рата, па су и њихови потомци, очекуjући да неће одговарати, сличан злочин поновили 1992. на Петровдан, желећи да потпуно затру ово српско село.

„Очекуjемо да ће злочинце стићи Божиjа правда, али и да ће дjелиоци свjетске правде напокон схватити шта се овдjе догађало и да злочинци мораjу одговарати“, истако jе Млађеновић.

Представник покрета „Двери“ из Београда Бошко Обрадовић, коjи jе присуствовао помену, рекао jе да су српске патриоте прекjуче сприjечиле срамоту коjу су неки жељели да нанесу српском народу лежањем, извињавањем и пузењем испред Скупштине у Београду.

„Наш заборав српских жртава био би наш наjвећи историjски грех. Геноцид jе овде био процес коjи jе вековима траjао над српским народом“, поручио jе Обрадовић.

Он jе захвалио Русиjи на уложеном вету на декларациjу о Сребреници у Савjету безбjедности УН.

Предсjедник Удружења „Завет српско-руски“ из Београда Љубиша Ристић рекао jе да jе српски народ „требало да буду дефинитивно убиjен доношењем резолуциjе о Сребреници“.

„Било би то морално убиство коjе би постало услов нашег нестанка. Руски вето jе то онемогућио. Наша браћа Руси знаjу да ми нисмо геноцидан народ и да смо жртве осваjача кроз виjекове, и зато нису дозволили доношење такве срамне резолуциjе“, истакао jе Ристић и позвао на успостављање чвршћих веза Срба и Руса.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ВЕЛИКЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ ЛИСТАМА НЕСТАЛИХ, ПОСЕБНО ПОСЛИЈЕ ПАДА СРЕБРЕНИЦЕ

ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ ДА ЗАБРАНЕ ОДРЖАВАЊЕ ПЕРФОРМАНСА ПРЕД СКУПШТИНОМ

ПОДРИЊЕ – ЈАДОВНО 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: