fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОБИЉЕЖАВАЊЕ СТРАДАЊА СРБА НА ЦРНОМ ВРХУ

Оскрнављена спомен-плоча на Црном врху код Зворника

Оскрнављена спомен-плоча на Црном врху код Зворника

Парастосом и полагањем виjенаца на Спомен-плочу, сутра ће на Црном врху код Зворника бити обиљежено 23 године од страдања 11 припадника Воjске Републике Српске (ВРС), полицаjаца и цивила, коjе су 10. септембра 1992. године из засjеде убили сребренички муслимани.

Према програму обиљежавања, парастос ће бити служен у 11.00 часова, након чега ће бити положени виjенци на Спомен-плочу коjа jе подигнута на мjесту страдања, саопштено jе из Одбора за обиљежавање 23 године од дана страдања на Црном врху.

Спомен-плоча на Црном врху постављана jе 10. септембра 2010. године и први пут jе оскрнављена шест дана након постављања, а у истоj години поново jе оскрнављена када су украдени сто и клупе, исjечени жељезни стубови и ланци око обиљежjа.

Приjе двиjе године обновљена jе и постављена већа и дебља гранитна плоча, коjу су непознате особе разбиле у августу прошле године.

Прошле године постављена jе и освештана нова – трећа по реду Спомен-плоча на мjесту страдања припадника ВРС, полицаjца и цивила.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ОСКРНАВЉЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ВРС …

Братунац: Наша истина jош чека правду – Jadovno 1941.

Подриње – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: