fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОЗИВ НА СИМБОЛИЧНО СТАЈАЊЕ 3.267 СРБА ПРЕД СКУПШТИНОМ

Бошко Обрадовић

Бошко Обрадовић

Старjешина Покрета „Двери“ Бошко Обрадовић позвао jе грађане Србиjе да се 11. jула пред Скупштином Србиjе у Београду прикључе симболичном стаjању 3.267 Срба у знак сjећања на све српске жртве, а посебно на оних 3.267 у подрињско-сребреничком краjу коjе су убили злочинци на челу са некадашњим командантом муслиманских снага у Сребреници Насером Орићем.

„Све оно што се последњих седмица дешава у вези са британском резолуциjом о Сребреници ниjе ништа друго него завршни покушаj после 25 година сатанизациjе, да се српском народу припише колективна кривица за све ратове и злочине у бившоj Југославиjи и да се Срби означе као геноцидни народ“, навео jе Обрадовић у писаноj изjави.

Он jе оциjенио да на томе данас раде многи велики западни центри моћи, међу коjима предњаче они коjи су у своjоj историjи починили геноцид над другим народима.

Обрадовић jе критиковао намjеру поjединих невладиних организациjа да организуjу скуп пред Скупштином Србиjе у знак сjећања на бошњачке жртве, оциjенивши као „умоболни покушаjа да се народ коjи jе преживео троструки геноцид у 20. веку сада прогласи геноцидним, само зато што се у грађанском рату у бившоj Југославиjи на вековним огњиштима и кућном прагу бранио од нових злочинаца и поновљених геноцидних намера“.

„Са гнушањем одбацуjем идеjу антисрпских невладиних организациjа да Срби због било чега треба да се стиде, клече, леже или понижаваjу на било коjи начин. Ако jе неко у српско име починио било какав злочин он за то треба и да одговара, али целом српском народу непрестано наметати етикету геноцидности апсолутно jе неприхвативо“, поручио jе Обрадовић.

Он jе оциjенио да су Срби дужни да се огласе и одбране истину о српском народу у име свих своjих страдалника од „Косова до Јадовна, од Јасеновца до `Олуjе`, а посебно оних из сребреничког краjа“.

„Наше jе да тога дана испред Скупштине Србиjе достоjанствено и усправно стоjимо пред светом, нашим прецима и потомцима, и себи никада не дозволимо да пузимо, клечимо и лежимо пред лажима и неправдама“, нагласио jе Обрадовић.

Обрадовић jе зато позвао наjмање 3.267 Срба да у суботу, 11. jула, у 11.00 часова изађе на београдске улице у знак сjећања на све српске жртве, а посебно 3.267 убиjених Срба у сребреничко-подрињском краjу од муслиманских злочинаца предвођених Орићем.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Сребреница, резолуциjа, сврха – Jadovno 1941.

НЕОПХОДНО СТОПИРАТИ РЕЗОЛУЦИЈУ ИЛИ ЈЕ ИЗМИЈЕНИТИ …

Јехуда Бауер: У Сребреници jе било масовно убиство, а не …

Подриње – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: